Всеки зодиакален знак се закриля от божество, което притежава най-силно

...
Всеки зодиакален знак се закриля от божество, което притежава най-силно
Коментари Харесай

Кое божество закриля зодиакалните знаци?

Всеки зодиакален знак се закриля от провидение, което има най-силно изявените му качества. Вижте кой закриля вас:

Овен - Арес
В гръцката митология Арес е бога на войната. Той се асоциира с принуждение, свирепост, предпочитание за победа в борбите. Затова овните са толкоз буйни, буйни и мъчно се укротяват.

Телец - Афродита
Афродита е богинята на хубостта и любовта. Управляващата планета на телците е Венера - планетата на хубостта и удоволствията. Затова не е изненада, че тези зодиакални знаци са доста чаровни, любуват се на живота, който живеят и обичат мощно фамилията си.

Близнаци - Атина
Богинята Атина се е смятала за знак на мъдростта, куража, силата, тактиките, военните победи. Така и близнаците са измежду най-мъдрите мислители, постоянно поемат провокации, схватливи са и постоянно оцеляват.

Рак - Артемида
Тя е богинята на луната, лова, плодородието и женското непорочие. Защитавала дребните деца и лекувала болните девойки. Раците също са доста грижовни, постоянно съчувстват на другите и им оказват помощ.

Лъв - Аполон
Аполон е богът на слънцето, светлината, музиката, поезията и знанието. Умеел да разсмива другите. Лъвът е душата на компанията, постоянно е занимателен и радостен. Харизматичен е и излъчва топлота и благополучие.

Дева - Деметра
Тя е била закрилница на земеделието, реколтата, плодородието. Тя научила хората по какъв начин да обработват земята и да се снабдяват с храна. Практична - каквито са и девите. И те извличат всичко потребно от обстановките и демонстрират на другите правилния път.
Представителите на тези зодии имат мощно развита вътрешен глас и никой не може да ги измами!
Везни - Хера
Хера е известна като богиня на брака и раждането. Някои считат, че е била доста ревностна, защото със Зевс (неин съпруг) непрекъснато се карали, поради неговите любовни афери. Не оставяла нещата по този начин. Точно както везните постоянно търсят и раздават правдивост. Красиви са и обичат мощно като Хера.

Скорпион - Кали
В индуистката митология Кали е богиня на гибелта и разрушението, само че също и на сексуалността. Скорпионът е воден знак - доста е сензитивен, прочувствен, изживява всичко тежко и се срутва до основи, само че не го е боязън от гибелта. Сред най-страстните знаци на зодиака е.

Стрелец - Зевс
Пазител на небето и гръмотевиците, а също така е най-великият - господ на боговете. Изобличавал лъжите. Стрелецът е ръководен от Юпитер - планетата на истината и благосъстоянието. Тези неща вършат стрелците почтени и същински водачи.

Козирог - Персефона
Богиня на почвата и подземния свят. Винаги държала в ръка фенерче. Козирозите са същите - знак и на тъмнината, и на светлината. Могат да са доста положителни и постоянни, само че и арогантни и студени.

Водолей - Прометей
Един от титаните в древногръцката митология, името му значи " мислещ авансово ". Бог на предвидливостта, и бунтовник. Водолеите наподобяват на него по това, че са доста способни, имат забавни хрумвания, само че и от време на време основават безпорядък към себе си, приближаващ от бързата им мисъл.

Риби - Ищар
Първо е била позната като богиня на плодородието, след това се казвало, че тя е настойничка на военните сили. Рибите също от време на време работят спорно, цялостни са с сила като нея, комплицирани са за схващане.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР