Всеки знае за лечебните свойства на меда. Нашите майки ни

...
Всеки знае за лечебните свойства на меда. Нашите майки ни
Коментари Харесай

Проста рецепта стана хит в България. Смесват се само три съставки, но кашлицата спира за цяла есен и зима

Всеки знае за лечебните свойства на меда. Нашите майки ни спасяваха с чаша горещо мляко с мед по време на зимна простуда, ние също третирахме нашите деца. Какво става обаче, в случай че смесвате мед с банан? Ще ви споделим необикновен факт: Банан с мед е съвсем най-хубавото лекарство против кашлица!
Вместо да ви убеждаваме да похарчите куп пари за друго ужасно скъпо лекарство, предлагаме ви да опитате дейно и най-важното, домашно лекарство за кашлица.
Банан против кашлица

Удивително е по какъв начин този към този момент прочут плод може да ни избави от суха кашлица, да подтиква отхрачването и даже да зарежда с сила. Банановата каша е богата на витамин В, РР, А и В. Бананите съдържат огромно количество целулоза, захароза, каротин, ензими, калий, магнезий, желязо и други минерални и микроелементи.
Този състав на плодовете спомага за повишение на имунитета, заради което бананите са извънредно потребен артикул при лекуването на доста инфекциозни болести. И можете да говорите за потребните свойства на меда в продължение на часове…

Средството за лекуване на кашлица с банани и мед предизвиква двойно увреждане на инфекцията, подтиква възобновяване на виталните сили на тялото и форсира лечебния развой. Приготвянето на такова лекарство е доста просто. Имате потребност единствено от 3 съставки. СЪСТАВКИТЕ: 2 узрели банана, 2 супени лъжици мед, 400 мл вода. ПОДГОТОВКА: Изсипете водата в тенджера и сложете на муден огън. Оставете да кипне и изключете огъня. Зрелите банани се измиват и обелват. Пъхате плода в блендер или го разбивате с вилица. Добавете банана във врящата вода, постепенно разбъркайте, до момента в който се образува идентична маса. Когато сместа се охлади, прибавете 2 супени лъжици мед и разбъркайте добре. Лекарството е готово!

Лекарството от мед и банан би трябвало да се приема 3-4 пъти на ден, половин час преди хранене или след хранене. За бебета до една година използването на мед не се предлага. Вече след първия ден от лекуването в бронхите ще стартира развой на възобновяване, макар че предлагаме да вземате сместа от банан и мед за най-малко една седмица.
Важно! Ако сте алергични към мед, не използвайте тази примес за кашлица. Пациентите, страдащи от алергия, би трябвало да подготвят напитка от мляко и банан и да я употребяват за лекуване и профилактика на настинки.
Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел.

Преди да употребявате каквито и да е средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник newsbg.eu

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР