Всеки знае колко важни са зеленчуците за човешкия организъм. И

...
Всеки знае колко важни са зеленчуците за човешкия организъм. И
Коментари Харесай

10 зеленчука с най-големи ползи за здравето

Всеки знае какъв брой значими са зеленчуците за човешкия организъм. И въпреки да няма зарзават, който да не е здравословен, въпреки всичко има някои, които се отличават с по-голяма хранителна стойност.
 Зеленчукова диета, рак на дебелото черво и какво сподели ново проучване за връзката сред двете
С кой тип рак се борят зеленчуците

Според резултати на ново проучване

Разбира се, сходно изказване се прави от диетолози и експерти по храненето, които след дългогодишни изследвания могат да посочат кои тъкмо са зеленчуците с най-голямо наличие на витамини, фибри и хранителни субстанции. Ето какво е тяхното мнение, споделено от.

Домати

Специалистите са единомислещи, че доматът е отличник за най-високо наличие на антиоксиданти. И по-специално на ликопен, който е обвързван с понижаване на риска от сърдечни болести и който сполучливо се бори против ракови болести.

Броколи

Изключително богати са на глюкорафанин, съединяване, което усъвършенства равнищата на кръвната захар и холестерола и се бори с оксидативния стрес. Имат функционалността да пазят организма от някои типове рак, а и съдържат доста калций.
 Снимка 610980

Грах

Може и да е прекомерно дребен привидно, само че този зарзават е доста добър източник на разтворими фибри. Освен това е превъзходен протеин - хранително вещество, което не участва в обилие в множеството зеленчуци. А количеството в граха е толкоз огромно, че от него се вършат даже протеини на прахуляк, които се употребяват от интензивно спортуващи хора.

Карфиол

Напоследък все по-често се използва този кръстоцветен зарзават, което е добре, поради многочислените му изгоди. И той е измежду първенците по високо наличие на антиоксиданти, които защищават организма от възпаления, поддържат здравето на клетките и на естественото кръвно налягане. Включва в състава си магнезий, фосфор и калий.
 Снимка 610978

Чушки

Това, което прави чушката толкоз потребен зарзават, е високото наличие на витамин С. Така тя поддържа здравето на имунната система. Една приблизително огромна чушка има към 152 мг от хранителни субстанции - съвсем цялото нужно количество за организма за целия ден.

Спанак

Диетолозите го дефинират като най-питателния зарзават. Съдържа доста желязо, фибри, калий, фолат и витамините C, А и Е. Влияе позитивно на кръвното налягане и поддържа здравето на очите поради високото наличие на лутеин.
 Снимка 610979

Патладжан

Макар и да не е от най-често употребяваните зеленчуци, би трябвало да се има поради, че патладжанът е цялостен с доста фибри. И изключително на разтворими фибри, които са от основно значение за здравето на храносмилането и чревния комфорт.

Цвекло

Редовната консумация на цвекло може да бъде в помощ за нормализиране на кръвното налягане. Чудесен е за здравето на черния дроб, защитавайки го от окислително увреждане и инфектиране. При хора, подложени на несъразмерна физическа интензивност, пиенето на сок от цвекло помога на тялото да се възвърне. Някои някои изследвания демонстрират, че подкрепя даже издръжливостта.
 Снимка 610977

Кейл

Добър източник на калий, калций, упоредно с редица значими витамини като A, B, C и K. Много богата на фибри храна и честото ѝ прибавяне на трапезата може да помогне за увеличение на общия банкет на потребни хранителни субстанции и поддържане равнищата на холестерола.
 Спанак и кейл - зеленчуците, които забавят процесите на стареене
Зеленчуците, които забавят стареенето

Млади по-дълго - още веднъж благодарение на храната

Праз

Доказано е, че зеленчукът с толкоз характерен усет поддържа имунната система, сърцето, червата, кожата и очите. Редовната му консумация пази от някои типове рак, в това число рак на гърдата и на стомаха.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР