Всеки знае - един възрастен човек се нуждае средно между

...
Всеки знае - един възрастен човек се нуждае средно между
Коментари Харесай

Спите по над 9 ч. на нощ? Може би имате проблем със здравето

Всеки знае - един възрастен човек се нуждае приблизително сред 7 и 8 часа сън на денонощие. Но какво значи, в случай че спите по 9 или повече часове на денонощие? Е, става известно, че това може да е сигнал за проблем със здравето ви. Затова е значимо да погледнем по-сериозно на потребността от повече сън. Ето някои аргументи, заради които може да спите по повече от 9 часа.

Виж още: Отивате на отмора? Никога не си купувайте тези сувенири - имат пагубна сила

Сигнал за меланхолия

При някои инсомнията е знак за меланхолия, само че, става известно, и прекомерно многото сън подсказва за същото. Ако неглижирате или даже не подозирате обстоятелството, че страдате от меланхолия, точно продължителният сън може да бъде един от признаците за това.

Виж още: Коронавирусът и известните българи: Ето кои фамозни нашенци се заразиха с COVID-19 до момента

Сърдечни проблеми

Тук можем да прибавим не просто дългият нощен сън, само че и потребността от сънливост денем. Ако чувствате отмалялост, може и да не е от труда, който сте положили денем, а да е нещо доста по-сериозно, на което е редно да обърнете внимание.

Виж още: БЕЛИ храни, които са нездравословни за здравето ни

Щитовидната жлеза

Има два вида проблеми, свързани със съня и щитовидната жлеза. Единият вид проблеми са свързани с неналичието на сън. Хипотиреоидизмът е обвързван с потребността от сън от 10 и повече часа на денонощие. Просто човек се усеща изтощен, въпреки и да няма някакви значими физически интензивности денем. 

Виж още: Какво става с тялото, когато СПРЕТЕ захарта

Сънна апнея

Сънната апнея се случва, когато има задръстване на дихателните пътища и за към десетина секунди те просто блокират. Това може да се случи по няколко пъти до стотици пъти всяка нощ, което нарушава съня ни. Така тялото има потребност от повече сън и възобновяване. 

Ако имате терзания, свързани със съня си, най-добре се обърнете към персоналния си доктор!

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР