Всеки знае, че тестостеронът е мъжки хормон“. Всъщност тялото на

...
Всеки знае, че тестостеронът е мъжки хормон“. Всъщност тялото на
Коментари Харесай

Тестостерон не е само мъжки хормон! Защо и жените се нуждаят от него?

Всеки знае, че тестостеронът е „ мъжки хормон “. Всъщност тялото на дамата се нуждае също толкоз доста от тестостерон, както и тялото на мъжа. Разликата е в равнищата му.

Тестостеронът при мъжете играе роля в половото предпочитание, производството на сперматозоиди, разпределението на мазнините, производството на червени кръвни кафези и поддържането на мускулна мощ и маса. Тестостеронът се свързва с цялостното здраве и благоденствие при представителите на мощния пол. Този хормон обаче е значим и за дамите.

Всъщност мъжете и дамите са противоположни един на различен във връзка с хормонални проценти: мъжете имат 10 пъти повече тестостерон от дамите, а дамите имат 10 пъти повече естроген от господата.

Добре знае се, че тестостеронът е значим за построяването на мускулна маса. Това е и повода при мъжете тя да бъде повече. Ако една жена има по-ниски равнища на тестостерон от естественото, на нея ще ѝ бъде по-трудно да построява мускулна маса и да поддържа съществуващата. Могат да се появят проблеми и с костната маса. Това е изключително значим фактор за дамите с придвижване на възрастта, когато плътността на мускулите и костите понижава.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР