Всеки знае, че няма нищо по-лесно от това една жена

...
Всеки знае, че няма нищо по-лесно от това една жена
Коментари Харесай

5 ситуации, в които да се разплачете е добре за здравето ви

Всеки знае, че няма нищо по-лесно от това една жена да се разплаче. Даже изследване демонстрира, че американките плачат приблизително по 3,5 пъти на месец. Обществото е заклеймило плача като знак за уязвимост.

Има обаче някои обстановки, при които да се разплачеш, в действителност е добре. Просто тъй като се задейства система, имаща успокоителен резултат върху мозъка. Кои са тези положения и обстановки? Вижте в канала във vbox7

1. Стрес

През 2014 година изследване демонстрира, че хората, които плачат в обстановка на стрес, се успокояват по-бързо, макар че наподобяват по-афектирани. Резултатите може да не дойдат незабавно, само че тялото на хормонално равнище се успокоява.

2. Кръвно налягане

Високото кръвно налягане може да докара до животозастрашаващи положения на тялото - инфаркт, инсулт, деменция, отвод на бъбреците. Някои изследвания обаче сочат, че в случай че човек с високо кръвно се разплаче, не просто ще смъкна кръвното, само че и ще успокои пулса си.



3. Детоксикация


Сълзите оказват помощ на тялото да се " измият " токсините, които тялото е произвело или приело по време на стрес. Така се държат постоянни равнища на кортизол.-->

4. Смяна на настроенията

Някои учени считат, че зад промяната на настроенията стои високото равнище на манган в тялото. Когато плачем, равнищата на веществото се контролират. 

5. Болка

Когато страдаме от физическа болежка, тялото има своя метод за справяне с нея. Когато плачем, отделяме субстанции като окситоцин и ендорфин, които не оказват помощ да се оправим с болката.


Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР