Всеки знае, че не всички храни са съвместими помежду си.

...
Всеки знае, че не всички храни са съвместими помежду си.
Коментари Харесай

Не яжте домати и краставици заедно, вредно е

Всеки знае, че не всички храни са съвместими между тях. Ето лист с известни двойки храни, които са нездравословни за здравето при едновременна консумация. Доказано е, че тези артикули нарушават действието на стомашно-чревния тракт, предизвикват тежест в стомаха, гастрит, образуват токсични съединения и водят до наднормено тегло, в случай че се комбинират постоянно.

Краставици и домати
Този зарзават и плод, смесени в една салата, на процедура лишават това ядене от витамин С. Освен това доматът е кисел артикул, а краставицата е алкална. Това значи, че до момента в който стомахът отделя киселина за преправка на краставиците, доматите към този момент стартират процеса на ферментация и затова получаваме отичане на корема, макар приятния усет.

Месо и картофи
Лекарите не предлагат да се ядат тези храни дружно, защото алкалите обезвреждат киселината, която нарушава храносмилателния развой и води до отсрочване на отрови заради неприятно усвояваната храна.

Риба и яйца
И двата съставния елемент са протеинови храни, които би трябвало да се употребяват разделно или, в краен случай, да се ядат със зеленчуци. Честото нарушение на това предписание може да докара до гастрит, продължителен запек, стомашни язви или дори панкреатит.

Вино и десерти
Под въздействието на алкохола инсулинът стартира да се създава по-активно в организма и в случай че в допълнение към това добавите и сладкиши, тогава елементарните захари ще стартират да се трансформират в мастни натрупвания.
Можете да сервирате сирене или зеленчуци с виното - тогава здравето ви ще бъде в сигурност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР