Всеки знае, че чрез варене на водата можете да се

...
Всеки знае, че чрез варене на водата можете да се
Коментари Харесай

Вредно ли е повторното преваряване на водата

Всеки знае, че посредством варене на водата можете да се отървете от нездравословните бактерии в нея. Но какво ще стане, в случай че тази вода се вари няколко пъти? Какво влияние ще има това върху човешкото здраве?

В процеса на шупване на водата работи правилото на изпаряване и централизация. Тоест, когато водата се изпарява, примесите, разтворени във вода, не напущат парата. Следователно концентрацията на тези рискови примеси се усилва.

Освен това дестилираната вода може да се вари неведнъж и това не вреди на здравето.

А в случай че водата е взета от чешмата? Тя а включва арсен, нитрати, флуориди. Но те са толкоз малко, че не съставляват заплаха за здравето.

Концентрацията на нездравословни субстанции в действителност се усилва, когато кипвате вода още веднъж и още веднъж. Но въпреки всичко има прекомерно малко от тях, с цел да ви навредят.

Според учените отравяне може да възникне, в случай че в човешкото тяло попадне 0,6 mg арсен на 1 kg телесно тегло дневно. Ако тежестта  на човек е 75 кг, тогава, с цел да се токсини, той ще би трябвало да свари към 10 хиляди литра вода и да я докара до размера на чаша кафе./Zdrave.to

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР