Всеки затворник в Хърватия струва на правителството 56,6 евро на

...
Всеки затворник в Хърватия струва на правителството 56,6 евро на
Коментари Харесай

Хърватия харчи по 56,6 евро за един затворник на ден

Всеки пандизчия в Хърватия коства на държавното управление 56,6 евро дневно, заяви вестник " Вечерни лист ", представен от организация Хина, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Вестникът написа, че единствено девет от към 40 европейски страни имат по-кратка междинна дълготрайност на престой в пандиза от 5,5 месеца, колкото е в Хърватия, което слага страната, дружно с 14 други страни, много под междинното равнище за Европа. В Хърватия делът на арестуваните, чакащи правосъден развой, е 33,6%, като този дял е по-висок в 13 страни.

Хърватия харчи по 56,56 евро на пандизчия дневно (17 страни харчат по-малко), до момента в който бюджетът за затворническата система е бил 78 милиона евро през 2021 година Украйна е харчила минимум - 2,6 евро на пандизчия дневно, а Норвегия и Швеция най-вече, надлежно 378 и 322 евро. Средната стойност за Европа е 116,7 евро.

Турция има най-строгите наказателни закони в Европа, до момента в който Хърватия е измежду страните с най-меки наказателни закони след Швейцария, Исландия, Холандия и Чехия. Според изчисленията на " Вечерни лист ", общо 981 013 души (задържани и затворници) са били лишени от независимост в Европа през предходната година, от които 303 945  в Турция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР