Всеки зает в България създава средно по 24.8 лева брутен

...
Всеки зает в България създава средно по 24.8 лева брутен
Коментари Харесай

Изработваме близо 25 лева БВП на час

Всеки ангажиран в България основава приблизително по 24.8 лв. БВП за един отработен час. Така на едно заето лице се падат 9 879.3 лв. от настоящия размер на Брутният вътрешен продукт на страната през третото тримесечие на тази година. Брутният вътрешен артикул (БВП) на един ангажиран се усилва действително с 1.9% в съпоставяне със същото тримесечие на миналата година, сочат предварителните данни на Националния статистически институт. 

 Заетите лица в стопанската система са 3.657 млн., а общият брой отработени часове доближава 1.456 милиарда. Структурата на заетостта по стопански браншове през третото тримесечие на 2021 година по отношение на съответното тримесечие на 2020 година демонстрира нарастване на относителния дял в бранша на услугите и индустриалния бранш и понижение на относителния дял в аграрния бранш.

Брутната добавена стойност (БДС) приблизително на един ангажиран през третото тримесечие на 2021 година се усилва действително с 0.9% в съпоставяне със същия интервал на миналата година, а БДС за един отработен човекочас се усилва действително с 1.8%.

По предварителни данни за третото тримесечие на 2021 година нивото на продуктивността на труда в индустриалния бранш е 9 067.8 лева брутна добавена стойност приблизително на един ангажиран и 22.0 лева за един отработен човекочас. В бранша на услугите всеки ангажиран създава приблизително 8 866.3 лева БДС, като за един отработен човекочас се основават приблизително 22.4 лева от настоящия размер на индикатора.

Най-ниска е продуктивността на труда в аграрния бранш - 3 567.3 лева БДС на един ангажиран и 9.2 лева за един отработен човекочас.

Заетите лица в стопанската система са 3.657 млн., а общият брой отработени часове е 1.456 милиарда. Структурата на заетостта по стопански браншове през третото тримесечие на 2021 година по отношение на съответното тримесечие на 2020 година демонстрира нарастване на относителния дял в бранша на услугите и индустриалния бранш и понижение на относителния дял в аграрния бранш.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР