Всеки вярва в нещо. Не става дума (само) за религия

...
Всеки вярва в нещо. Не става дума (само) за религия
Коментари Харесай

10 безумни твърдения, в които хората вярват

Всеки има вяра в нещо. Не става дума (само) за вяра и бог(ове), а за какви ли не странни „ обстоятелства “, поверия, митове, измислици и фалшификации, които от дълго време са разобличени. Или просто за това, че неграмотността по някои въпроси и неналичието на обикновени знания в някои области карат някои наши съвременници да имат вяра в цялостни нелепици… и дори не приказваме за кемтрейлс (конспиративната доктрина за химическите самолетни линии, от англ. chemtrails).

Сайтът БГ баща се разноски обширно из интернационалната преса, с цел да потърси и подреди някои от най-шантавите неща, в които потвърдено към момента имат вяра задоволително доста хора. Ето 10 безумни изказвания, в които хората имат вяра.

10. Млякото и яйцата ги събираме от растения

Проучване от 2012 година измежду подрастващи във Англия демонстрира, че смайващо количество деца и младежи въобще си нямат визия от кое място идват скотски артикули като бекона, яйцата или млякото. Цели 40% от децата не могат да свържат фотография на крава със фотография на мляко, а 11% считат, че яйцата и млякото се вършат от брашно.

9. Колата е плодов сок

Пак във Англия е необятно публикувана рекомендацията да се изяждат по пет плода и/или зеленчука на ден, с цел да си в положително здраве. Чудесно – само че, става известно, 10% от родителите в страната считат, че парче плодов кейк, кока кола или подсладено бонбонче се броят като плод или зарзават. Но нелепостта удря същински в тавана със следния факт: 1 от 20 души не знае, че портокалите са плодове.

8. Кацането на Луната не е същинско

Естествено, това е най-разпространената имитация. Години наред вярващи във всевъзможни тайни теории търсят и оферират „ доказателства’, че американците не са били на Луната. Нищо чудно, че 6% от самите американци и цели 25% от британците не имат вяра в това, че човек в миналото е стъпвал на Луната. До момента никой не е съумял да потвърди подозренията си, само че пък има голям брой освен американски, само че и интернационалните доказателства, че задачите „ Аполо “ са се състояли.

7. Гравитацията може да се види

Гравитацията е естествена мощ и универсална константа. Не можете да я видите, само че елементарно можете да видите резултата й – като да вземем за пример пуснете някакъв предмет и той падне на пода. Въпреки това цели 18% от британците считат, че могат да видят гравитацията…

6. Лазерните мечове от Star Wars в действителност съществуват

20% от британците имат вяра, че лазерните мечове от филмовата сага са изцяло същински. Разбира се, лазерите фактически съществуват и през днешния ден е към този момент изцяло допустимо да се създаде някаква сходна играчка, само че – играчка, не бойно оръжие за дуелиране…

5. Америка е получила независимостта си от Франция

Милиони американци всяка година на 4 юли излизат да честват независимостта на страната си. Оказва се обаче, че 19% не са сигурни самостоятелност от кого е получила Америка, а други 2% са изцяло уверени, че я е получила от Франция.

4. Обама не е роден в Съединени американски щати

Макар че към този момент кара втория си мандат, хиляди хора настояват, че президентът Обама не е американски жител – и това няма никаква връзка със мощния безоблачен загар на кожата му, несъмнено. Въпреки че администрацията сподели оригинала на рожденото му удостоверение, те настойчиво настояват, че това е фотошоп. Обявени бяха милиони долари награди от разнообразни източници, в случай че някой потвърди изказванието си, само че те и до момента си стоят невзети. Не е явен точният брой на хората, вярващи, че Обама не е американец по рождение, както и че е мохамеданин, само че те са най-вече от бялото болшинство в Америка.

3. Вещиците съществуват

Магията съществува единствено в книгите за Хари Потър, само че съгласно Галъп 75% от американците имат вяра съществено в паранормалната интензивност. И това число е стабилно в последните години. Колкото и да са разобличавани всички вълшебства, духове и вещици, хората си имат вяра и това е…

2. Земята е плоска

Това е толкоз налудничаво в наши дни, само че се оказва чиста истина – има хора, които още имат вяра, че Земята е плоска. Всяка фотография от космоса или друго научно доказателство съгласно тях са подправени и са част от „ интернационална интрига, целяща да заблуди необятната аудитория за добиване на облага от тази неистина “.

1. „ Титаник “ е единствено филм, в никакъв случай не е съществувал в действителност

Миналата година бе маркирана 100-годишнината от нещастието на „ Титаник “ и тя бе необятно отразена от медиите в целия свят. Това обаче ужасно изненада доста хора, които си мислеха, че това е просто филм, а не действителен транспортен съд и действителна преживелица. Но друг елементарен факт води „ Титаник “ на върха на тази ранглиста, а това, което той демонстрира. А той демонстрира, че „ Титаник “ е потопен преди толкоз доста години, че това събитие просто е избледняло в груповата памет на по-младите генерации.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР