Всеки втори българин над 18 години пие бира минимум веднъж

...
Всеки втори българин над 18 години пие бира минимум веднъж
Коментари Харесай

В сезона на бирата, най-верните й фенове са българите между 40 и 49 години

Всеки втори българин над 18 години пие бира най-малко един път седмично, а всеки четвърти счита пивото за съвременно пиво, което при умерена консумация е част от здравословния метод на живот. При дейните консуматори това мнение се споделя от всеки трети.

Освен това 64% от тях настояват, че бирата е подобаващата за тях напитка. През 2022 година потреблението на питие на глава от популацията в България е 80 литра, от които 1 литър е безалкохолна бира.

Това сочат данни на Съюза на пивоварите.

По данни на Национален статистически институт, представени от съюза, в типичния бирен сезон сред месеците април и септември, потреблението на бира от семействата в България е от 7 до 8 литра. Най-често към халбите протягат ръка мъжете и дамите на възраст сред 40 и 49 години.

От съюза показват, че умерена консумация при бирата значи до едно общоприетоо питие от 500 мл на ден за дамите и две за мъжете, и то при алкохолно наличие от 4 до 5 %. За разлика от потребителите в някои западноевропейски страни българите не избират бирата с висок алкохолен градус, допълват от там.

Търсенето на безалкохолните разновидности пък развива и това питие през последните години.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР