Всеки втори българин е обеднял в COVID кризата. Това сочат

...
Всеки втори българин е обеднял в COVID кризата. Това сочат
Коментари Харесай

COVID кризата и парите ни: Всеки втори българин е обеднял в пандемията

Всеки втори българин е обеднял в Коронавирус рецесията. Това сочат данните на „ Евробарометър “ за интервала март 2020 – април 2021 година
Снимка: btvnovinite.bg
Според изследването 48% от българите се усещат несигурни. Толкова е и делът на сънародниците ни, които считат, че последната година е повлияла отрицателно от финансова позиция.
Снимка: btvnovinite.bg
Близо 45 на 100 от интервюираните европейци също се усещат несигурни. В съпоставяне с българите обаче, едвам 31% от тях декларират, че са изгубили средства поради пандемията.

Пенсионерката Ани дефинира миналата Коронавирус година като тежка и неразбираема. Собственик е на дребен магазин до Женския пазар в столицата. Последните месеци споделя, че разчита на заеми. „ Два пъти съм взимала по 500 лева, едвам превъртим месеца. Ние сме малко магазинче, което колкото да се устоя, колкото да изкарва пари за насъщния “, споделя дамата.
Снимка: btvnovinite.bg

За младата майка Любомира пък последната година е сполучлива, защото поради ограниченията съумява да прекара повече време с детето си. Въпреки това има терзания, че в бъдеще Коронавирус рецесията ще се отрази отрицателно:

„ Аз работя здравно обезпечаване. Предполагам, че ще се влошат нещата и това иска ми се отрази в заплатата “.
Снимка: btvnovinite.bg
Според икономиста Адриан Николов пандемията е донесла неустановеност най-много на по-младите българи, които работят в развлекателния бранш: „ Повечето са млади с по-ниско равнище на обучение, по-слаби умения. Там имаме и много сериозна проблеми с интеграцията на пазара на труда, защото е много по-трудно да се осъществят в други браншове “.

Прогнозата на специалиста – краят на 2023 година или началото на 2024 година стопански ще се намираме там, където сме били през 2019 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР