Всеки втори българин – 52%, няма да почива тази зима,

...
Всеки втори българин – 52%, няма да почива тази зима,
Коментари Харесай

Всеки втори българин няма да почива през зимата


Всеки втори българин – 52%, няма да почива тази зима, сочи експресен сондаж на "Галъп интернешънъл " по настоящи тематики за обществото.
От останалите 31% ще предпочетат България и родните курорти, а 13% считат да почиват в България, само че и да отидат в чужбина за зимна отмора, или пътешестване, обвързвано с коледно-новогодишните празници.
4% пък са тези, които ще посетят единствено чужбина тази зима за празнуване или почивка.
Като цяло обаче българите намират, че туризмът у нас върви към по-добро: цели 68% споделят това, а 18% са на противоположното мнение. 14% пък не могат да преценяват.
Когато бъдат запитани кой пази потребителските ползи в курортните места, българите дават отговор без изненади – най-много отрасловата Комисия за отбрана на потребителите (40% от споменаванията). Веднага по-късно идват медиите (16%), а 7% загатват неправителствените организации, а държавната администрация в лицето на отрасловите министерства, се загатва в 5% от случаите.
По данни на изследването, над 300 000 са пълнолетните българи, които настояват, че са били пострадали от машинация или фалшификации в интернет.
В началото на зимния сезон цели три четвърти от българите (74%) са съвсем автоматизирано сигурни, че в идните празнични акции и понижения по Коледа търговците ще са по-скоро неточни. Едва 22% считат, че търговците ще бъдат по-коректни тези празници, а 4% не могат да дадат безапелационен отговор.
Сондажът е част от общоприетата изследователска стратегия на организацията и е извършен от 1 до 3 ноември посредством телефонно изявление измежду 805 пълнолетни българи по панелна методика, която обезпечава представителност на данните./ПИК
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР