Всеки вариант си има особености. Болниците можеха да купят 300-500

...
Всеки вариант си има особености. Болниците можеха да купят 300-500
Коментари Харесай

Проф. Ботев: Убиваме с неизписани антибиотици


" Всеки вид си има особености. Болниците можеха да купят 300-500 концентратора за О2 и да ги дават без пари на болните ", съобщи хематологът проф. Чавдар Ботев в студиото на " Денят ON AIR ".

" Боря се за PCR диагностика, с която за 1 час и 20 минути може да се разбери какви бактерии имате ", добави хематологът.

По думите му има големи проблеми, защото в България се обръщало внимание на санитарната част, само че за лечебната нямало нищо.



" Най-страшното е, че фармацевтите получават доста малко пари и професорите по никакъв метод не се изричат, което приказва за лобизъм ", уточни гостът.

" Няма никакъв надзор. Когато давате антибиотик, без да е изписан, вие убивате човек ", съобщи хематологът пред Bulgaria ON AIR.

Според проф. Ботев има погрешно лекуване и ние го бутаме да се случва.

" Грешно приказваме за имунизирани и неимунизирани, би трябвало да включим и погрешно лекувани ", добави гостът в студиото.

На въпроса по какъв начин работят имунизациите, той отговори по този начин: Една ваксина я слагаме и в кръвта ви се образуват примерно белтъци, а имунната система образува антитела.

Проф. Ботев е на мнение, че в случай че си боледувал, би трябвало да си сложиш ваксина след 6 месеца или година. Специалистът посочи, че в случай че си сложим бустерна доза, с 50% понижава шансът да се разболеем.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР