Всеки украински гражданин със статут у нас може да получава

...
Всеки украински гражданин със статут у нас може да получава
Коментари Харесай

Украинските бежанци у нас ще получават по 40 лева на ден

Всеки украински жител със статут у нас може да получава по 40 лв. дневно, това съобщи началникът на кабинета Лена Бориславова след съвещанието на Министерски съвет. Заедно с нея бяха и някои министри от кабинета " Петков ".

" Ще се ползва ускорено включване в пазара на труда на украинските жители, с цел да се разреши тяхната интеграция. Ще бъде предоставена краткосрочна филантропична помощ в границите на 3 месеца, тази помощ е до 40 лева дневно. С тази мярка ще бъде подкрепят и българския туристически бранш - хотели и места за настаняване, които може да чакат отлив за туристи ", уточни Бориславова. 

Финансовият министър Асен Василев съобщи, че сумата е гласувана по в действителност разноски.

Към момента на територията на България има към 30 хиляди жители. До 30 март те би трябвало да се записват за статут за краткотрайно пребиваващи и краткотраен статут на бежанци.

" Всички новопристигащи би трябвало да се записват по този статут, с цел да може да получават помощта. Тъй като числата се менят на ежедневна база, това ще се обезпечи по действително регистрирани разноски, които Министерството на туризма управлява ", добави Василев.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР