Всеки трябва да си носи отговорността за действията си, а

...
Всеки трябва да си носи отговорността за действията си, а
Коментари Харесай

Съдебната реформа няма да се прави като търговия, категоричен е премиерът

Всеки би трябвало да си носи отговорността за дейностите си, а това, което сме дали обещание на гласоподавателите си, ще се случи. Така министър председателят Кирил Петков разяснява в изявлението си по БНТ стъпките към правосъдната промяна. Припомняме, Народното събрание през днешния ден създаде временна комисия за промени в Конституцията.

Оставката на Сотир Цацаров е една огромна стъпка напред, разяснява министър председателят по тематиката за правосъдната промяна у нас. На въпрос за инициираните промени в Конституцията, Петков съобщи, че доста би се радвал опозицията да поддържа за пръв път да има самостоятелна правосъдна система, само че това не може да бъде функционалност на някакъв вид търговия.

Ако опозицията реши да поддържа властта за правосъдната промяна, държавното управление ще одобри поддръжката. Ако обаче се решили, че желаят да има смяна в България, да я поддържат, само че в случай че се опъват и вършат спирачки на всеки един завой, то българският народ ги следи. Всички ние сме на сцената и всяко едно придвижване се прави оценка. Рано или късно, аз имам вяра, че тази смяна ще се случи, убеден е Петков.

За прокуратурата, където е разковничето, държавното управление ще направи вероятното арбитър да проверява основния прокурор и още веднъж да се върне като арбитър в правосъдната система. Кирил Петков има вяра, че когато има метод, се намира метод, по отношение на закона.

Парламентът би трябвало да одобри правила по този начин, че без значение кой е в институциите, те да си правят работата, а претендентите за позициите да си правят работата като хората и да имат същинската подготовка, настоя Петков. Като имаме Иван Гешев като основен прокурор, само че нямаме правораздаване. Институцията основен прокурор не работи. Проблемът е общ проблем и то е еднакъв на едва правораздаване, неправда в обществото - нещата са комбинирани, посочи Петков.

Правителството почита разделянето на управляващите и това е единственият метод да се виждат грешките и да има добре функциониращо общество. На хората им е писнало да виждат несправедливостта и неработещите системи. Всеки би трябвало да заплати някаква персонална цена, с цел да се направи смяната. Отговорността е споделена, сподели още Петков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР