Всеки трябва да си гледа задачите, които съответстват на институцията.

...
Всеки трябва да си гледа задачите, които съответстват на институцията.
Коментари Харесай

Денков за смяната на шефа на Пирогов: Изненадан съм от агресивната реакция. НС да си гледа законите!

Всеки би трябвало да си гледа дилемите, които подхождат на институцията. Има способи. Ако желаят да се намесят в този развой, да извикат министъра и да го слушат. Но не е методът да блокираш бюджета, тъй като не си склонен с решение на Министерски съвет.

Това съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти във връзка абсурда от днешния ден след промяната на шефа на болница " Пирогов " и протеста, който от ГЕРБ-СДС оповестиха на съвещанията на Народното събрание.

Денков беше безапелационен, че не е поемал ангажимент към ГЕРБ да не сменя шефа на " Пирогов ".

" Министърът на опазването на здравето ме осведоми за одитния отчет още предходната седмица, беше явен, че има притеснителни изказвания, беше въпрос на време и процедура да се вземе решение. Това е напълно в неговите пълномощия. Изненадан съм от тази нападателна реакция, тъй като работата на Народното събрание е да приема бюджета и законите, в случай че главната му задача е да гледа кой шеф на болница е заменен има проблем ", сподели министър председателят.

„ Министърът има права. Когато той твърди, че има съображение и съответните отчети – може да пристъпи към съответните дейности. Аз съм осведомен, не съм му казвал да го прави, само че не мога и да го спра ”, добави той.

" Крайно време е, първо, да се разберем кой какви пълномощия има, и второ, Народното събрание да стартира да си гледа бюджета и бюджета ", съобщи Денков.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/139037602635189
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР