Всеки трети пациент, преминал тежка , впоследствие страда от .

...
Всеки трети пациент, преминал тежка , впоследствие страда от .
Коментари Харесай

Всеки трети преболедувал COVID-19 е с посттравматичен стрес

Всеки трети пациент, минал тежка, след това страда от. Такива данни от проучвания показа на конференция Инга Короткова, старши учител в Катедрата по здравна логика на психиката и психофизиология в Държавния университет в Санкт Петербург (SPbSU).
" Проучванията демонстрират, че 30% от хората, които са в интензивно поделение заради лекуване на ковид, след това изпитват признаци на ПТСР. При ПТСР са вероятни клинични признаци като нестимулирана зоркост, гневни реакции, настъпателност, нарушаване на паметта и концентрацията на внимание и обща тревога, освен на психологично, само че и на физиологично равнище, бодърствуване и мисли за самоубийство “, сподели Короткова, представена от ТАСС.
 Проучване: Второ лекарство въздейства за понижаване на смъртността при тежките случаи на COVID-19 Проучване: Второ лекарство въздейства за понижаване на смъртността при тежките случаи на COVID-19
Използваният за лекуване на ревматоиден артрит препарат " Тоцилизумаб " понижава риска от гибелен излаз при заболяване с COVID-19. Тов...
Тя добави, че са вероятни и - потиснато въодушевление, отмалялост, загуба на наслаждение и утежняване на вниманието. Според нея при тези признаци е нужна консултация със експерт.
Ръководителят на отдела за лекуване на гранични разстройства и психотерапия към Националния медицински проучвателен център по психиатрия и неврология Русия Татяна Караваева също означи, че простите рекомендации могат да оказват помощ на хората със стрес. Те включват образуване на пространството и всекидневието, ограничение на неприятните привички, поддържане на позитивна връзка, интензивно запълване на времето с това, което ви е забавно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР