Всеки трети нов татко през изминалата година у нас е

...
Всеки трети нов татко през изминалата година у нас е
Коментари Харесай

Всеки трети нов татко през 2021 г. отпразнува с Каменица

Всеки трети нов баща през миналата година у нас е получил Каменица за шерване с другари. Това регистрира акцията „ Каменица за баща “, която се проведе в интервала от 1-ви септември 2021 г. до 31-ви януари 2022 г. 

По данни на Националния статистически институт през миналата година у нас има 58 393новородени. Кампанията на Каменица за целия интервал получи малко над 21 000 неповторими регистрации. Това значи, че повече от една трета от всички нови татковци в България през 2021 година са получили по стек Каменица от 24 бутилки от 330 мл. „ Чрез акцията „ Каменица за баща “ желанието ни бе да обърнем особено внимание на главната потребителска група на Каменица, мъжете, точно в един от най-вълнуващите моменти в техния живот – моментът, в който стават татковци. Вярвахме, че това ще укрепи още повече връзката на Каменица с нейните почитатели и освен. “, споделя Тодор Асенов, Бранд управител „ Каменица “, и добавя: „ Очаквахме акцията да има интерес, само че не чакахме толкоз огромен интерес и такива резултати. Щастливи сме, че успяхме да зарадваме една трета от всички нови бащи в България с Каменица. Кампанията е доста персонална и за мен, защото и аз станах баща през миналата година “.

Очакванията за интерес към акцията и постигнатите резултати в действителност са надминати. Това сочи изследване на Ипсос България, поръчано от Каменица, извършено посредством телефонни изявленията сред 500 участника в акцията, мъже, през февруари 2022 г. 93% от всички участници споделят, че са задоволени от акцията, което е незабравим коефициент на удовлетвореност като цяло (NPS, Net Promoter Score). Освен това, 97% от участниците са щастливи от кампанията до степен, в която биха я препоръчали на други бащи.

Една част от високите оценки на участниците в акцията се дължи и на обстоятелството, че те са усетили персоналното отношение от страна на чиновниците на „ Каменица “ АД, които са доставили бирения им подарък. В реалност, акцията е осъществена напълно от чиновници на компанията. В нея се включват над 300 чиновници от цялата страна, от членове на директорския екип, през мениджъри и експерти, които персонално доставят бирата до домовете на татковците, а най-голяма роля в доставянето на бирите изиграват чиновниците от комерсиалния екип. По този начин всички те са съдействали за постигането на още по-емоционален и персонализиран метод към потребителите на Каменица, които са оценили високо точно този фактор от провеждането на самодейността. Специално внимание се обръща и на новите бащи вътре в компанията, които също са получили персонализиран подарък. Това е най-силно ангажиращата акция за чиновниците на „ Каменица “ АД през последните няколко години. 



Интересни са данните от анкетата, свързани с потребителските усещания за Каменица и честотата на пазаруване. 71% от участниците имат по-добро мнение за Каменица като цяло след акцията. 69% от респондентите, които употребяват Каменица постоянно, показват, че мнението им за марката се е подобрило. Забележителен е резултатът за това, че 71% от участниците в изследването, които не употребяват Каменица, са споделили, че вече имат по-високо мнение за марката.

В допълнение, делът на хората, които си купуват Каменица най-малко един път в месеца, се е нараснал със 7%. Това е забележителен растеж по отношение на интервала на осъществяване на акцията и факта, че става въпрос за нередовни потребители или такива, които нормално не избират Каменица. Също по този начин, повече от половината участници, които са показали, че не употребяват постоянно Каменица, са дали отговор, че са харесали бирата.

„ Каменица за баща “ е една от най-успешните акции на марката през последните години и е сред най-разпознаваемите в историята на марката, който през 2021 г. отбеляза своя 140-годишен юбилей. Тя кореспондира чудесно и с информационната платформа на Каменица – Всяка глътка има история. Инициативата продължава и тази година чрез ефирен видео клип, в който вземат участие бащи, чиновници на Каменица, и посредством дейна връзка в обществените медии. Кампанията ще се разгърне и бъде отворена за регистрации по-късно през годината. За повече информация следете уеб страницата на Каменица . 

Наздраве за татковците с Каменица!

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР