Всеки трети човек се е сблъсквал с неприятните снежинки, посипани

...
Всеки трети човек се е сблъсквал с неприятните снежинки, посипани
Коментари Харесай

Как да забравите за пърхота с 10 изпитани домашни средства

Всеки трети човек се е сблъсквал с неприятните снежинки, посипани неестетично върху раменете му, известни като пърхот. Пърхотът е противен дерматологичен проблем, който въздейства върху самочувствието. Като подобен той предстои на медицински проучвания в търсене на вътрешни здравословни аргументи за появяването му и лекуването му. Възможно ли е обаче да се оправим с казуса у дома, употребявайки домашни средства, без да се консултираме със експерт и да вършим редица проучвания? Тези изпитани предписания и препоръки ще ви оказват помощ да забравите за пърхота.
1. По-малкото е повече
Откажете се от ежедневното измиване на косата. Пърхотът в действителност е гъбичка, а не просто лющене на кожата. Честото миене на косата ще докара единствено до по-бързото ѝ омазняване и усложняване на казуса, без да бъде оздравял и отстранен трайно самият пърхот.
2. От домашната аптечка
Аспиринът, прочут от епохи с многоликата си приложимост и многочислените си изгоди, е и отлично средство за унищожаване на пърхота. Използва се за изпръскване на косата 10-тина минути преди баня, стрит на прахуляк и разперен в гореща вода. 3 таблетки в 200 мл е идеална съразмерност.
3. Природна загадка
Чаеното дърво е чудото на природата. Благотворните му свойства са неизчерпаеми, а изгодите му – неизброими. При пърхот то се втрива в косата след измиването ѝ, като е значимо маслото да е чисто и да е разтворено с вода директно преди приложимост. Пропорцията е лъжица масло от чаено дърво на чаена чаша вода. Изплаква се 10 минути след втриване с хладка вода.
4. Далеч от влагата
Поддържайте косата си суха. Като гъбичка пърхотът се храни и разраства във влажна среда. След измиване на косата подсушете леко, без да търкате с забрадка, забравете за тюрбана и неотложно изсушете със слаба бликам на сешоара, ориентирана не непосредствено в корените.
5. Естествен тип
Откажете се от стилизирането на косата, пресите, машата, лака и пяната за коса, които задълбочават казуса. Просто измивайте с шампоан, съгласуван с вида и положението на косата, и стилизирайте естествено единствено със сешоар.

 Тайните предписания с аспирин, които ще ви създадат по-красиви Тайните предписания с аспирин, които ще ви създадат по-красиви
Знаете ли, че аспиринът е чудесно средство в битката със стареенето и запазването на кожата в добър тип? Той има безспорни ексфолиантни...
6. Цитрусов балсам
Лимонът е мощно средство за балансиране на PH на скалпа, унищожаване на непотребното омазняване, свежа и чиста коса. Сок от плода, изстискан и оставен втрит в скалпа час преди измиване на косата, се оправя идеално с пърхота.
7. Тропически парадайс
Кокосовото масло има изразени противогъбични свойства и освен оказва помощ за понижаване на пърхота, само че го и лекува трайно и несъмнено. Може да го добавяте към домашните си маски, с цел да се радвате на ароматна, подхранена, чиста от пърхот коса, или да го втривате разтопено в корените и да прекарате нощта по този начин, измивайки косата на сутринта.
8. Вкусен лек
 Пърхотът предизвестява за заболяването на Паркинсон Пърхотът предизвестява за заболяването на Паркинсон
Един от признаците за заболяването на Паркинсон е пърхотът, написа английският „ Експрес “ базирайки се на данни от направено про...
Медът е мощно средство за поддържане на косата и битката с пърхота. Богат на витамини и минерали, суровият мед е същински лек. Масажира се на влажна коса и се оставя да подейства няколко часа, преди да я измиете.
9. Чисти помощници
Дръжте четките, гребените и всичко, което допира скалпа ви, безупречно чисти.
10. Мека непорочност
Мийте косата с мека вода. При варовита у дома, изплаквайте с бутилка минерална вода.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР