Всеки трети англичанин, който прави опити да спре цигарите е

...
Всеки трети англичанин, който прави опити да спре цигарите е
Коментари Харесай

Потвърдено: Електронните цигари помагат за спиране на пушенето

Всеки трети англичанин, който прави опити да спре цигарите е опитал това посредством прекосяване към електронна цигара, с която да замести нездравословния си табиет. Вейпингът е ефикасен способ за отвод от тютюнопушенето и е най-популярното средство за това във Англия. Това сочи последният оповестен седми на Агенцията по публично здраве на Англия (PHE).

" В нашия отчет се събират констатации от рандомизирани следени изследвания, услуги и средства за прекъсване на тютюнопушенето и изследвания измежду популацията. Стига се до заключението, че продуктите с никотин като електронните изпарители са ефикасен метод за сполучливо отричане от тютюнопушенето ", разяснява Ан Макнийл, професор по зависимости в английския университет King " s College в Лондон.

Процентът на сполучливите опити за прекъсване на пушенето посредством електронни цигари е доста по-голям от всеки различен способ за отвод от цигарите на Острова. Данните демонстрират, че близо половината от английските пушачи, пробвали да ги спрат благодарение на вейпинга, са съумели да го създадат, като процентът варира съгласно районите. В Югозападна Англия половината от пушачите са успeли да откажат нездравословния табиет точно благодарение на вейпинг устройствата, а в други области като Йоркшир и Хъмбър, този % е даже още по-висок - до 78 на 100, демонстрират изследванията.

Десетки хиляди са спрелите цигарите благодарение на електронните изпарители единствено през 2017 година, съгласно статистиката. В съпоставяне с прегледа на данните от предходните години тази година има все по-убедителни научни доказателства, че електронните цигари са дейно средство за прекъсване на тютюнопушенето или понижаване на вредата от него, допълват откривателите в отчета на здравната организация на Англия.

Експертите са безапелационни: комбинацията от вейпинг артикули и психическа поддръжка за отвод от пушенето би трябвало да са налични за всеки, който е решил да откаже цигарите . Според тях локалните управляващи във Англия би трябвало да продължат да финансират и дават услуги в поддръжка на прекъсването на тютюнопушенето, като се ползва пореден метод за стимулиране на прекосяването към електронни цигари за тези, които другояче биха траяли да пушат.

Всеки трети пушач на Острова е предпочел да премине към електронна цигара в опита си да откаже обичайните. Всеки пети някогашен пушач пък твърди, че е консуматор на вейпинг устройство, с цел да задоволява никотиновия си " апетит ".

Британските специалисти: дезинформацията е сериозна, доверявайте се на науката

Докладът на английската Агенция по публично здраве на Англия Public Health England показва като сериозен проблем растящата през последните години дезинформация по тематиката за сигурността на " електронните цигари ".

Погрешното усещане, че е-цигарите са по-вредни от стандартните, не дава отговор на научните доказателства досега, показват откривателите от Кралския лицей King " s College.

Според представено изследване единствено една трета или 29 на 100 от актуалните пушачи считат, че използването на електронни цигари е по-малко нездравословна от пушенето.

Редица научни доказателства демонстрират тъкмо това - че бездимните артикули като електронните цигари понижават доста риска за здравето на пушачите по отношение на продължаващото тютюнопушене. " Очакваме отрицателните за здравето последици от вейпинг устройствата да са доста по-малко от тези при стандартните цигари ", е заключението на Комитета по токсичност във Англия (COT) след обширен обзор на сигурността на електронните цигари.

Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да противодействаме на дезинформацията по тематиката,.

" Имаме в допълнение удостоверение, че използването на електронни цигари е средство за излаз от тютюнопушенето. Тези, които не престават да настояват, че вейпингът е врата към тютюнопушенето, би трябвало да отделят време, с цел да прочетат науката. Вслушвайте се в науката ", прикани Ландл.

Англия: Остров без пушек до 2030 година

Обединеното кралство е известно като пионер в политиката за понижаване на вредата от тютюнопушенето. Въпреки това все още сред 6 и 7 млн. души на Острова към момента не престават да пушат, а близо 3 милиона още са потребителите на вейпинг устройства.

Затова и английското държавно управление си сложи амбициозна цел за преобразяване на Англия в " Остров без пушек " до края на 2030 година " Брекзит " разрешава приемането на нови ограничения за понижаване на тютюнопушенето и вредата от него на Острова. Експертите разискват способи за стимулиране на пушачите за прекосяването им към по-малко рискови бездимни артикули посредством слагане на надписи на кутиите с цигари. Отделно на напред във времето излезе и тематиката за издаване на позволение за продажбата на " шведски снус ". Тютюнът за орална приложимост е неразрешен за импорт във всички страни в Европейски Съюз, като се изключи Швеция.

Страната, откъдето произлиза този бездимен артикул, се слави с максимален брой отказали се от цигарите през последните години, поради снуса, както и с най-нисък % на болести от рак на белия дроб, сочат данните от последния отчет на Евробарометър.

Източник: Седми годишен отчет на Агенцията по публично здраве на Англия (PHE) за е-цигарите " "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР