„Всеки таван на цените на горивата е икономически необоснован“.Това заяви

...
„Всеки таван на цените на горивата е икономически необоснован“.Това заяви
Коментари Харесай

Светослав Бенчев, БГПА: Всеки таван на цените на горивата е необоснован

„ Всеки таван на цените на горивата е стопански голословен “.

Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ по БТВ Светослав Бенчев от Българската газова и петролна асоциация.

„ Таванът продължава няколко месеца. След това цените би трябвало да се възстановяват – това става за сметка на потребителите. Ако няма държавно финансиране, което да поеме разликата сред пазарната цена и тази, наложена с таван – нещата няма да се добре “, добави той.

Относно доставките на газ, Бенчев акцентира, че служебният кабинет би трябвало да търси всички благоприятни условия за доставка на газ.

„ Ако намерим източници, то цената ще бъде по-висока “, предвижда той, уточнявайки, че доставчиците не са доста, няма резервирани потенциали, а е допустимо и да се стигне до потреблението на медиатори, което ще увеличи крайните цени.

„ Надяваме се, че стъпката на държавното управление за възбрана на износа на съветски нефт да подсигурява, че няма да има стрес в цените. Важно е да подсигуряваме, че по-евтин артикул ще остане на наша територия “, уточни още Бенчев.

„ Всички се надяваме, че цените ще се запазят на актуалните равнища. Това, което ме тормози, е, че се приказва за пределна цена или вносно мито за съветския петрол, което може да докара до повишение на цените “, добави специалистът.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР