Всеки търси начин да бъде оригинален. Валери Симеонов има традиция.

...
Всеки търси начин да бъде оригинален. Валери Симеонов има традиция.
Коментари Харесай

Георги Харизанов: Да има регламент за стопанисване на имотите на вероизповеданията

Всеки търси метод да бъде автентичен. Валери Симеонов има традиция .

Това съобщи Георги Харизанов пред Българска национална телевизия в коментар на признатите на първо четене промени в Закона за вероизповеданията, с които се опрощават задължения от 8 млн. лв. на Главното мюфтийство и изявлението на водача на НФСБ Валери Симеонов.

Харизанов предложи да има правилник за стопанисване на парцелите на вероизповеданията .
 Кънчо Стойчев: Болест е да одобряваш парламент без съпротива
Кънчо Стойчев: Болест е да одобряваш парламент без съпротива

Възможно е Мария Габриел да води листата на ГЕРБ за евровота

Според Кънчо Стойчев , който също бе в студиото, думите на Валери Симеонов за договорка плануват два разновидността - първият вид е той да е участвал на тази договорка и вторият - да си измисля. " Словоблудства се с думата договорка. Всичко в политиката може да бъде казано, че е договорка . Ако сме доброжелателни в политиката, ще кажем че е договорка ", съобщи социологът.

Той посочи, че в политиката също има договорка само че има и мръсни покупко-продажби. Трябва да вършим разлика сред мръсни покупко-продажби и договаряне.

Думите на Симеонов бяха: " когато има нечестна договорка, тя се прикрива под маската на секретността и националната сигурност . Главното мюфтийство е един неточен дебитор, който не си заплаща налозите дълго време ".

Георги Харизанов запита за какво от БПЦ са срещу възбраната на непознато финансиране, бе зад прецизира, че няма публична позиция на Българската православна черква за признатите промени в Закона за вероизповеданията на първо четене и сходна дефиниция на опрощаването на задълженията на мюсюлманското изповедание е неточна. Въпросът не е в договорката и в едно решение, то не е надградено - надграждането е когато се спре финансирането от чужбина .

На въпрос за какво от мюфтийството не съумяват да се покрият отговорностите си към страната с парцелите, с които разполагат , Стойчев сподели, че има неяснота и във връзка с БПЦ и какво вършат с тези парцели . " Знаем, че Ролята на Църквата е в помощ на хората, а аз не го виждам по този начин ", сподели Стойчев.

Харизанов изиска да се намерения за правилник и регулация за метод по който се стопанисват и отдават тези парцели . Според него не би трябвало да се смесват двете тематики - опрощаването на дълга на мюфтийството и множеството парцели, с които разполага това изповедание. Не би трябвало да се смесва с метода, по който се стопанисват парцелите на всички вероизповедания, сподели Харизанов.

За опрощаването на задълженията на мюфтийството формата е обвързвана със наличието. Формата е нарушена - случилото се не беше задоволително осветено , съобщи Стойчев.

Според Георги Харизанов е основателна рецензията с какви коли са пристигнали на срещата при премиера Бойко Борисов духовните водачи Негово Светейшество патриарх Неофит и основния мюфтия Мустафа Хаджи. Припомняме, основният мюфтия Мустафа Хаджи дойде с нова черна първокласна S-класа (Mercedes S350) .

Патриарх Неофит дойде първи с кола марка BMW, модел 740 . Същият автомобил се използваше и от предходния патриарх Максим и съгласно осведомени е най-малко на 25 години .

Според Харизанов казусът (с опрощаването на 8 млн. лв. дълг на мюсюлманското изповедание - б.р.) бил информационен и депутатите все не смогват да обяснят какво гласоподават. " Решила е страната, че от 2019 година тя стартира да дотира вероизповеданията ", сподели Харизанов своето пояснение на признатите промени в Закона за вероизповеданията.

Стойчев посочи, че тези отговорности можеха да се разсрочат във времето. Този проблем с връзката се нарушава, изключително когато единствената опозиционна партия е отвън Народното събрание. Подобна атмосфера не може да сътвори здравословна среда за информиране и взимане на решения.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР