Всеки стопанин мрази плевелите, а при дъждовно време те се

...
Всеки стопанин мрази плевелите, а при дъждовно време те се
Коментари Харесай

Изпитано: Водка, сол и сода срещу плевели в градината

Всеки собственик ненавижда плевелите, а при дъждовно време те се развиват по-бързо от културните растения. Който избира да се отърве от бурените, без да пръска с хербициди, може да се довери на изпитани способи, прилагани в двора.

Звучи необикновено, само че композиция от водка, вода и течен сапун унищожава плевелите, които порастват на слънце. Необходимо е да се смесят 2 ч. ч. вода с няколко капки течен сапун и 30 мл водка. Излейте сместа в спрей бутилка и напръскайте. По този метод ще се избавите от паразитните растения за дълго време. Няма смисъл да пробвате сместа при типове, които порастват на сянка, тъй като при тях няма да подейства.

Разтворът със сол е отлично средство, което ще ви анулира в отговорностите по плевенето на тревата. Достатъчно е да разтопите 1 ч. ч. сол в 2 ч. ч. гореща вода. След като водата изстине, налейте по малко от сместа към растенията. Не след дълго ще забележите, че тревата към този момент е спряла да никне там. Можете и непосредствено да поръсите нежеланите растения със сол. Солта освен убива плевелите, а и попивайки в горните пластове на почвата, няма да разреши известно време на тяхно място да се появят нови. Ефектът ще се ускори, в случай че към солта се прибави оцет с висока киселинност.

Содата бикарбонат има многочислени приложения и едно от тях е битката с плевелите. Тя е идеално средство за заличаване на треви и плевели, които порастват във фугите сред плочите на двора и в други цепнатини. Достатъчно е единствено да поръсите със сода тези места и плевелите повече няма да изникнат там.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР