Всеки собственик на котка със сигурност си е задавал поне

...
Всеки собственик на котка със сигурност си е задавал поне
Коментари Харесай

Могат ли котките да виждат призраци? Отговорът се крие в това ВИДЕО

Всеки притежател на котка сигурно си е задавал най-малко един път този въпрос. И има за какво - мяукащите другари от време на време седят в тъмното и гледат с ококорени очи и наострени уши в… нищото.

Понякога го вършат толкоз концентрирано и дълго, че даже и най-рационалните хора, могат да се замислят, дали мъркащият другар не вижда или усеща нещо, което ние не можем.

Трябва да отбележим, че котките чуват и помирисват доста повече неща от нас. Те схващат за идващата стихия, усещат атмосферното налягане, чуват мухата, която лети от другата страна на прозореца, както и доста добре знаят по кое време спим и по кое време не, даже и да сме затворили вратата, тъй като ни чуват.

Котките имат шест до осем пъти повече светлинни пръчки в очите си, което ги прави доста положителни в „ нощното виждане “. Нищо чудно да следят сенки и придвижване на светлината, което идва извън или се отразява отнякъде.

Също по този начин, мъркащите другари са доста загрижени за това дали се намират в сигурност. Когато вършат нещо необичайно, душат, изследват или просто гледат съсредоточено в избрана посока, те може да включват всичките си сетива, с цел да преценяват дали наближава заплаха.

Нещо, което не трябва да забравяме за тези животни е, че те са доста любопитни. Дори и тъмнината може да им е забавна. Те могат да мислят, че избрана позиция на светлината не е безвредна и заслужава тяхното внимание, с цел да преценяват дали би трябвало да се пазят.

Все отново, отвън разумното пояснение за нещата - котките способни ли са да виждат свръхестествени неща, за които хората спорим дали въобще съществуват?

Котките са свръхчувствителни

Това изказване се отнася за животните като цяло, тъй като имат по-изострени сетива от нашите. Когато мъркащият другар се взира в нищото, той може да прави доста неща, които на са свързани с духове.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР