Всеки служител от държавната администрация, който получи обаждане от гражданин

...
Всеки служител от държавната администрация, който получи обаждане от гражданин
Коментари Харесай

Правителството задължи чиновниците да се представят на гражданите по телефона

Всеки чиновник от държавната администрация, който получи позвъняване от жител на длъжностен телефон, ще е задължен да се пдставя. Това е записано в наръчника за организация на административното обслужване по телефона, утвърден на последното държавно съвещание.

В момента всеобщо служителите отхвърлят да се показват, което затруднява жителите да търсят спомагателна информация от същия чиновник или да се оплачат. Проверка на Клуб Z демонстрира, че обвързване да се показват имат единствено чиновниците в прът центъра на Националната организация за приходите. Масово обаче отхвърлят да се показват хората, които подвигат телефоните в министерствата, изключително във Външно в това число в дипломатическите и консулски представителства.



Вместо да вкара подробни правила за водене на телефонен диалог, наръчникът, импортиран от вицепремиера Калина Константинова е цялостен с общи приказки от рода на " значимо е при първия контакт по телефона потребителят да усети отзивчивостта на Вашата администрация към неговите потребности ".

За сметка на това е обяснено какво е телефон:

" Спецификата на телефонната връзка се състои в неналичието на образен контакт със събеседника, като предаването и приемането на известия се реализира по гласово-слухов път. "

Препоръчва се още всяка институция да вкара отчетност на телефонните позвънявания, както и връзка по чат канал в действително време и по електронната поща.

В момента най-удобният метод за изпращане на известие до дадена администрация е през, където няма по какъв начин да одобряват вашето искане, а са длъжни да го прегледат. Необходимо е единствено да притежавате дипломиран електронен автограф, като той може да бъде заоблачен (безплатен, издаван от две организации у нас за към 10 минути).

Константинова вкарва и условие да се даде техническа опция за оценка и съобщаване на времето за изчакване (или броя на чакащите, респективно реда в опашката), належащо за приемане на позвъняването. В момента най-зле е обстановката в Министерство на външните работи, където, в случай че линиите на министерството или обещано посолство са заети, обжадащият се чува единствено сигнал свободно.

Въвежда се условие и за обслужване на непознат език.

Наръчникът за работа с телефон е първата сериозна административна промяна на вицепремиерката Калина Константинова, за която досега обществото не знаеше с какво тъкмо се занимава. Освен че пое управлението на " Български пощи ", след което работата им бе тотално блокирана от хакерска офанзива, тя трябваше да направи административна промяна като вкара единни състезания, извърши съществени съкращения (които се изчерпаха с пенсиониране на навършилите възраст служители), и да направи центрове за споделено обслужване - да вземем за пример една дирекция " Човешки запаси " или " Информационни технологии " да обслужва няколко министерства (това още не се е случило като се изключи това, че дирекция " Човешки запаси " на Министерски съвет пое обслужването на новото Министерство на електронното управление).
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР