Всеки сигнал за подслушване трябва да бъде проверен. Това каза

...
Всеки сигнал за подслушване трябва да бъде проверен. Това каза
Коментари Харесай

Радев: Всеки сигнал за подслушване трябва да бъде проверен

Всеки сигнал за подслушване би трябвало да бъде тестван. Това сподели президентът Румен Радев по отношение на информацията, която служебният вицепремиер Бойко Рашков заяви първо пред bTV, че ДАНС и Държавна организация " Технически интервенции " (ДАТО) са подслушвали политици към изборите на 4 април, в това число и служебния министър председател Стефан Янев.

„ Въпросът тук е, че същите хора, които провеждат и организират подслушванията, в този момент по закон би трябвало да ревизират сами себе си. Оттук и нуждата от някои неизбежни кадрови промени “, сподели президентът, представен от bTV.

В коментар на изказванията на ГЕРБ, че офанзивите против службите са поради разрушената съветска шпионска мрежа, президентът сподели: „ Къде бяха същите критици, когато тяхното държавно управление, което отговаряше за организацията и контрола на отбрана на класифицираната информация, позволи не един, а 5 български офицери, на които те са издавали допуски за класифицирана информация, да бъдат пробити от непознати служби.

Защо беше тяхното безмълвие за 3 милиарда лева, изхарчени от тяхното държавно управление от нашите пари за „ Турски поток “, които в никакъв случай, повярвайте ми, няма да си ги върнем. Къде бяха и за какво мълчаха 10 години, в които министър председателят Борисов забатачи безнадеждно интерконектора с Гърция и в този момент нямаме никаква действителна диверсификация ".

Румен Радев попита за какво са мълчали, когато към тях е постъпвала " информация за 60 млн. изтеглени кеш от Васил Божков ". " Можем да приказваме още 20 минути какво не направиха българските служби. Само един образец – вие за какво не питате за какво те останаха слепи и глухи за шкафчетата, за записите, за 700 млн. за хазарта. Още един път споделям, към тези служби постъпва информация от банките и банките го потвърдиха – за 60 млн., изтеглени от Васил Божков, които той твърди, че ги е дал на тях. Къде бяха службите. Това всичкото отива към тях “, сподели президентът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР