Всеки си е мечтал магически и без усилия да забогатее.

...
Всеки си е мечтал магически и без усилия да забогатее.
Коментари Харесай

Плъзна измама, свързана с мечтата на много българи

Всеки си е мечтал вълшебен и без старания да забогатее. Идеята, някой да ви даде една голяма сума пари наготово, звучи в действителност ужасно. Е, четец на GlasNews.bg алармира, че е получил ненадейно завещание. То е в размер на скромните 9,5 млн. щатски $!

И в този момент да се върнем към действителността. Разбира се това е следващата машинация, която набира скорост в приложенията за чат. Жена от турски генезис се показва за банков чиновник. Сумата от „ вашето завещание “ на незнаен човек, който е умрял, тя желае да ви даде. Единственото, което желае в подмяна, са 50% от парите. В края на известието Füsun Tümsavas е оставила електронната си поща за контакт. Именно там евентуално ще бъде предоставена повече информация по схемата. Най-често измамниците желаят ваши персонални данни, както и тези от банковата си карта.

При инспекция в обществената мрежа, се оказва, че съществуват голям брой профили с това име. С някои даже е допустимо да имате общи другари.



Съветваме ви да подхождате с доза подозрение във връзка с сходни известия и имейли.

Ето и какво гласи изпратения текст:

Поздрав Пенка Петрова Пиша ви с езиков преводач. Търся някой с това име Петрова. Така че, когато видях вашия профил във Фейсбук, взех решение да ви прибавя и да ви напиша това известие, с цел да забележим по какъв начин най-добре можем да си помогнем. Аз съм госпожа Füsun Tümsavas, банков чиновник тук, в Истанбул, Турция в ISBANKASI. Вярвам, че желанието на Бог е да се натъкна на вас в този момент. Водя значима бизнес полемика, която желая да споделя с вас, която имам вяра, че ще ви заинтересува, тъй като е по отношение на вашето фамилно име/националност и вие отивате да се възползват от него. Един починал господин Адриан Петров, жител на вашата страна, който се занимаваше със златен бизнес тук, в Истанбул, имаше закрепен депозит в моята банка през 2010 година за 108 календарни месеца, оценен на 9 500 000,00 щатски $ (девет милиона и петстотин щатски долара) на датата на падежа за този депозит беше предходната година.



За страдание Адриан Петров беше измежду жертвите на пандемията от Covid19 2020 на 30 април в провинция Анкара в Турция. Ръководството на банката ми занапред ще знае за гибелта му, знаех за това, тъй като бях чиновник по сметката му. Той не загатна никакъв идващ роднина/наследник, когато акаунтът беше открит, не беше женен и не беше открит родственик. Миналата седмица управлението на моята банка имаше среща за практикуване на банкова инспекция, с цел да се отбележат пасивни и изоставени депозитни сметки. Знам, че това ще се случи и по тази причина търсих метод да се оправя със обстановката, тъй като в случай че шефът на моята банка инцидентно открие гибелта му, банката ще отклони средствата, с цел да ги споделят техните основни шефове. Така че не желая такова да се случи. Ето за какво, когато видях вашите детайлности, се зарадвах.

Сега диря вашето подпомагане, с цел да ви показва като идващ роднина/наследник на сметката, защото имате същото фамилно име и същата народност като него и моята банкова централа ще ви даде сметката с моя помощ. Няма включен риск; транзакцията ще бъде осъществена при законно съглашение, което ще ви отбрани от всяко нарушаване на закона. По-добре е да желаяме парите, в сравнение с да позволим на банковите шефове да ги отклонят и да си поделят между тях. Не съм лаком човек, по тази причина предлагам да разделим средствата, надлежно 50/50% за вас и за мен. Кажете ми вашето мнение по този въпрос и апелирам, третирайте тази информация като поверителна. Ще ви дам повече детайлности, откакто получа вашия незабавен отговор посредством моя персонален имейл адрес по-долу. Електронна поща: f С Най-Добри Пожелания Фюсун Тюмсавас.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР