Всеки шести гражданин на Австрия вече притежава поне един Биткойн,

...
Всеки шести гражданин на Австрия вече притежава поне един Биткойн,
Коментари Харесай

Европейската страна, в която вече всеки шести притежава Биткойн

Всеки шести жител на Австрия към този момент има най-малко един Биткойн, като от тях всеки трети е младеж. Това демонстрират последните данни на  към Виенския стопански университет (), представени пред български публицисти във Виена от проф. Алфред Таудес - създател и началник на института. 

Според жителите на една от най-богатите европейски страни Биткойн явно е леговище. Като златото в несигурни времена, в каквито живеем през днешния ден.

" Биткойн е непокорен на инфлацията и друг от щатския $, към който назрява все по-голямо неодобрение по целия свят. Криптовалутата умерено може да размени обичайните валути и да се трансформира в новото публично средство за разплащане. Да, от време на време сме очевидци на сривове при цената на Биткойн от към 80%, само че в последно време волатилността понижава, а това нормално е знак, че активът " узрява ", макар че към момента като цяло е неустойчив актив ", счита Таудес.
 1 биткойн към този момент коства 75 000 лв.
1 биткойн към този момент коства 75 000 лв.

Това е най-високото равнище от април 2022 година до момента

Биткойн като инвестиция

Според специалиста най-хубавият метод да влагаме в криптовалута дълготрайно е да си закупим Биткойн и да го забравим.

" Има доста страни и още повече хора, които не имат вяра на банките и за тях Биткойн е доста стойностно предложение като валута. И несъмнено, колкото повече хора го употребяват, толкоз по-висока е тази стойност ", разяснява професорът. 

Според Алфред Таудес, въпраеки все множеството световни опити за регулации над криптопазара, той не може да бъде следен от държавните управления по този начин, както обичайните валути. Поне към този момент. Поради тази причина при по-голямата повсеместност на най-популярната криптовалута, ролята на обичайните централни банки стартира да се обезсмисля. Разбира се, че те не харесват това.
 Снимка 611548
Източник:

" За да отвърнат на удара, те сътвориха концепцията за цифровото евро, при което технологията е сходна на тази на биткойна, само че не се употребява децентрализирана блокчейн верига. "

Блокчейн технология в бизнеса

Когато стане дума за блокчейн технология, множеството хора незабавно стартират да мислят за биткойн или като цяло за криптовалутите. Истината е, че това, което преди време беше налично за малцина криптофенове, през днешния ден се трансформира в одобрена и сполучлива технология с капацитета да преобърне икономическия живот напълно.

Блокчейн технологията се развива изключително бързо, като се употребява от ден на ден за подобренията в потреблението на сила и скоростта. При тези две действия тази към момента нова технология е съдействала за значима смяна.

" Времето, когато блокчейн се загатваше единствено в подтекста на биткойн и други криптовалути, от дълго време отминаха. Днес тази технология се употребява в най-различни промишлености ", акцентира професор Таудес.

Блокчейнът играе значима роля в енергийния бранш като основа на " peer-to-peer " търговията с електрическа енергия, където потребителите могат да бъдат и снабдители на сила. Това са да вземем за пример със лични фотоволтаични съоръжения, които да търгуват с сила.
 Бизнесите, които ще завоюват от блокчейн, отвън подтекста на криптовалутите
Бизнесите, които ще завоюват от блокчейн, отвън подтекста на криптовалутите

Пред Money.bg приказва проф. Алфред Таудес от Виенския стопански университет
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР