Всеки се бие в гърдите, че е успял да построи

...
Всеки се бие в гърдите, че е успял да построи
Коментари Харесай

О, минало-незабравимо! Кой е строил най-много в България? Оказа се, че не е нито Бойко, нито Костов

Всеки се бие в гърдите, че е съумял да построи най-вече по времето на своето ръководство. А и хората към този момент се чудят кой е този човек. Не, това не е Бойко Борисов, нито Иван Костов, да не приказваме за Станишев или Сакскобурготски. Българската стопанска камара разкри, че най-вече е строил Стефан Стамболов. Според данните, Стамболов е съумял за 2464 дни ръководство да построи 5343 км. пътища. В съпоставяне с него Иван Костов е направил 391 км., само че за 1525 дни врастване, а Симеон Сакскобурготски се е отчел със скромните 214 км. пътища за 1484 дни ръководство на България.

Сергей Станишев пък може да се похвали със 157 километра пътища за 1440 дни, а Бойко Борисов – 418 километра за 2137 дни.

При жп линиите ситуацията е сходно, като Стамболов е направил цели 529 жп линии, а Костов се е отчел със скромните 28 километра. При Сакскобурготски жп линиите към този момент понижават с цели 280 километра, а при Станишев – с 2219 километра. Пре ръководството на ГЕРБ няма нито увеличение, нито понижаване. Колкото до бюджетите, то Стамболов съотношението на дълг с доходи е 74%, до момента в който при Костов е 164%, при царя – 76%, при Станишев – 23%, а при Борисов – 53%.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР