Всеки с къдрава, дълга или гъста коса, добре знае, че

...
Всеки с къдрава, дълга или гъста коса, добре знае, че
Коментари Харесай

Как най-бързо и ефективно да изсушим косата си - и да спестим време

Всеки с къдрава, дълга или гъста коса, добре знае, че би трябвало да отдели повечко време, в дните, в които би трябвало да я измие, подсуши и стилизира. А времето е нещо, коео нормално би трябвало да пестим.
 Бактериалните и гъбични инфекции - проблемите, с които ще се сблъскаме, в случай че заспим с мокра коса
Защо не трябва да заспиваме с мокра коса

И по какъв начин да си спестим неприятностите

Така че, в случай че ни се желае да изсушим косата си допустимо най-бързо , добре е да намерим способи за това. Дори и да се вслушаме в препоръките на експертите. Ето какво споделя Джонатан Ван Нес, коафьор и създател на марката за грижа за косата JVN пред InStyle.

Всичко стартира още до момента в който сме под душа . Първата стъпка е ексфолирането на скалпа . " Излишният себум и натрупването на скалпа освен няма да почистят добре косата, само че и ще попречват способността ѝ да изсъхва бързо ", споделя експертът. За задачата може да използваме скраб, посредством който да отстраним мъртвите кожни кафези и мазнинат от скалпа.
 Снимка 616644

Не би трябвало да пропущаме и балсама . Той освен предотвратява къдренето, само че може да помогне и за по-бързото изсушаване на косата. Трябва да се има поради, че съдържащите се в балсама силикони работят като анти-овлажнител - което ги праи потребни за изсушаване на косата след измиване.

Добре е косата да се изплакне със хладка и даже студена вода . " Студената вода запечатва кутикулата, с цел да форсира процеса на изсъхване по-късно ", споделя Ван Нес.

След края на душа, множеството от нас евентуално изстискват непотребната вода прекомерно нападателно . " Когато е мокра, косата е по-податлива на раздробяване, по тази причина не би трябвало да бъдем груби с нея, да я извиваме и увъртане ", поучава фризьорът.
 Снимка 616642

" И изхвърлете кърпата за баня ", безапелационен е експертът. Хавлиената забрадка е допустима за изсушаване на тялото ви, само че не е най-хубавият вид за косата. По-добре е да използваме остаряла памучна тениска . Текстурата ѝ не е толкоз груба и всмуква влагата по-малко нападателно, което понижава къдренето.

Много хора избират да сушат косата си в банята , където са огромна част от козметиката и принадлежностите. Това може да е по-удобно, само че поради високата мокрота на въздуха, ще ни отнеме сигурно повече време. Затова е по-добре да излезем от помещението или да отворим прозорец, в случай че има подобен.
 Снимка 616643

Инвестицията във първокачествен сешоар несъмнено е нещо, което си коства. Факт е, че ще отделим повече средства, само че пък ще получим един по-добър надзор на топлината, което пък ще прави доста по-ефективно изсушаването. " Не бива да забравяме термозащитните артикули , още повече пък в случаите, в които използваме по-обикновени, евтини сешоари ", поучава Ван Нес.

Фризьорът акцентира и, че по-гореща бликам на сешоара не значи безусловно по-бързо сушене на косата. " Топлината може да изгори косата. По-важен е методът, по който силата на въздуха излиза от уреда, мощността, в сравнение с потреблението на най-високата степен на нагряване ". Добре е да използваме сешоар с 1 800 или повече вата.
 Защо не трябва да прекаляваме с балсама за коса и какъв брой тъкмо е добре да използваме от продукта
Защо не трябва да прекаляваме с балсама за коса

Повече количество не значи по-добър резултат

Разбира се, от голяма важност е и методът, по който сушим косата си. Ако имаме дълга или гъста коса, коства си да я разделим авансово на обособени секции, вместо да я сушим безредно. И постоянно започваме сушенето от корена, към междинната част и краищата. При къдравата коса добре е да се употребява дифузер.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР