Всеки родител знае, че е предизвикателство да заведе детето си

...
Всеки родител знае, че е предизвикателство да заведе детето си
Коментари Харесай

Кога е време за първото посещение на децата при зъболекаря

Всеки родител знае, че е предизвикателство да заведе детето си на ортодонт, да го накара да седи неподвижно, пък и то да не се опасява от зъболекарските принадлежности. Последното е нещо, от което постоянно даже самите възрастни изпитват боязън.

И въпреки всичко ходенето на ортодонт е значима част от поддържането на оралното здраве на всяка възраст. Затова родителите би трябвало да са наясно по кое време е добре да заведат за първи път детето си при зъболекаря.

Специалистите предлагат първото посещаване да бъде преди навършване на една година, защото бебетата нормално се снабдяват с първите си зъби преди този момент. След това е хубаво децата да се срещат със своя зъболекар на всеки шест месеца.

И колкото по-рано заведем детето на ортодонт, толкоз по-добре. Защото, от една страна, то по-лесно ще преодолее страховете си, а от друга ще му се основат верни привички по повод грижата за зъбите.

И с цел да може това да се случи по-лесно, ето няколко препоръки и препоръки към родителите - благодарение на които ще реализираме по-лесно щастлива усмивка както вкъщи, по този начин и в зъболекарския кабинет, пише Yahoo Life.

Положително прекарване

Страхът от зъболекаря не е характерен на децата. Той по-скоро се образува от мнението на възрастните и даже от медиите. Затова е добре авансово да се " засадят " позитивни облици за първото им посещаване при ортодонт. За задачата могат да се употребяват карикатури, радостни истории или анекдоти за позитивни зъболекарски прекарвания, които ще оказват помощ за понижаване на страховете.
 Снимка 574825
 

Всичко дружно

Всъщност, от определящо значение е родителите сами да моделират здравословни привички на децата. Това включва и миене на зъбите им. По този метод се основават положителни модели за подражателство и държание. Така че, добре е възрастните да мият зъбите си дружно със своите деца всяка вечер и заран.

Правилната четка и паста

Ако предложите на детето занимателна четка за зъби, да вземем за пример под формата на динозавър или пък светеща, вероятността в него да се зароди предпочитание да мие зъбите си е по-голяма.

Според зъболекарите, децата сред 3 и 6 години би трябвало да мият зъбите най-малко два пъти на ден, а с количеството на пастата за зъби да е с размер на грахово зърно. Съответно, количеството, леко би трябвало да се усили за деца над 6 и повече години.
 Снимка 574823
 

Продължителност

Продължителността на времето, в което както и възрастните, по този начин и децата, е добре да мият зъбите си, също има значение. Препоръчително е това да е най-малко две минути. Добре е това да се прави с лек напън, а четката да се движи с леки, кръгови придвижвания.

Единствено вода

Кариесът е публикуван измежду децата и един от методите да помогнем за неговото предотвратяването му е като ограничим млякото през нощта и изрично забраним подсладените сокове.

Според зъболекарите, оставянето на бутилки с мляко или сок в креватчето за през нощта е водещата причина за пораждане на кариеси на зъбите в ранна детска възраст и като цяло за неприятна хигиена на зъбите. Защото сокът съдържа захароза, а млякото съдържа малтоза. И двете форми на захар се наслагват върху зъбите за цялата нощ. Затова, става известно, единствената безвредна напитка е водата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР