Всеки родител възпитава детето си по различен начин и съвсем

...
Всеки родител възпитава детето си по различен начин и съвсем
Коментари Харесай

Никое дете не би простило ТЕЗИ тежки обиди, внимавайте!

Всеки родител възпитава детето си по друг метод и напълно разумно всеки позволява избрани неточности, въпреки и неумишлено, които след това оказват въздействие върху него като персона. Може би детето ви има нетипично държание или се държи жестоко към вас. Значи сте го обидили по някакъв метод. Вижте кои обиди то няма да може да ви елементарни.

Предателство – по никакъв метод не предавайте доверието на детето си или него. Това ще го накара да не може да ви елементарни и да стартира да се държи жестоко с вас. Но, белким някой обича измяната.
 7 неща, които вашите деца ще вършат тъкмо като вас 7 неща, които вашите деца ще вършат тъкмо като вас
Ето 7 неща, които децата ви научават от вас: 1. Начинът, по който се отнасяте към майка им. Ако се отнасяте към майка им с почитание и...

Лъжете – никой не се усеща добре, в случай че разбере, че е бил лъган, децата също. Още повече, че вие сте най-близките им хора и те не чакат това от вас. Не лъжете детето си, а бъдете откровени с него, без значение дали отговорът ще му хареса или не. Така ще научите и него да не лъже.

Сравнение с другите – извънредно е да чуеш от родител по какъв начин друго дете е по-добро в един или различен аспект от него. Макар родителят да не го мисли или да го изрича в яда си, тези думи остават дълбока диря в съзнанието на детето. Не карайте детето си да подражава на никого, тъй като то е обособена персона, неповторима сама по себе си и не би трябвало да наподобява на никого. Не го сравнявайте с другите деца, тъй като не ги познавате добре и ще го обидите по този метод.

Показване на равнодушие – в случай че детето е направило нещо, с което да ви ядоса, не показвайте равнодушие в опит да го накажете. Това ще докара до травмиране на детето. То се нуждае от вас във всеки един миг и просто не може да си позволите да се отнасяте към него с равнодушие.

Подценяване – не оставяте детето да разгърне своите качества, непрекъснато го подценявате и мислите, че то няма да се оправи с дадена задача. По този метод ще създадете в него комплекс, който ще го преследва в живота и то няма да бъде решително в себе си. Трябва да вършиме тъкмо противоположното – да го окуражавате да се изявява и да вярвате с уменията му.
 Нещата които споделяме на децата си и неумишлено ги нараняваме. Нещата които споделяме на децата си и неумишлено ги нараняваме.
След дълъг и претрупан ден в работата, изморени и изнервени се прибираме вкъщи, с цел да продължим с другата част от отговорностите си. Да...

Не спазвате обещанията си – децата не не помнят, когато родителите не са изпълнили обещаното. На по-късен стадий в живота то няма да има доверие към хората и непрекъснато ще мисли, че хората няма да спазят обещанията си към него. Това е контузия. Ето за какво не обещавайте нещо, в случай че нямате желание да го извършите.

Пренебрегване на мнението на детето – не се отнасяте с него като персона, не го изслушвате и не се вслушвате в него. Това ще попречи на вярното му развиване като персона. Научете се да  слушате детето си, единствено по този начин ще го опознаете. И се допитвайте до мнението му, с цел да се почувства значимо за вас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР