Всеки родител с дете е изпадал в ситуацията, когато чужди

...
Всеки родител с дете е изпадал в ситуацията, когато чужди
Коментари Харесай

Майка: Детето ми въобще не е длъжно да споделя играчките си с другите деца в парка

Всеки родител с дете е изпадал в обстановката, когато непознати деца се пробват да лишават играчка от детето му.

Представяме ви описа на анагличанка, майка на 4-годишен наследник. Тя е разгласява във фейсбук персоналната си позиция по този въпрос и разпали ожесточени спорове. 

Алания Колберг е майка, която живее в Спрингфилд, Eceкс. По време на разходки и игра в парка, когато тя извежда сина си, постоянно става очевидец на една и съща обстановка – непознати хлапета протягат ръка да вземат играчки от ръцете на детето. Или пък го молят и упорстват да им ги даде. Според Алания то изобщо не е длъжно да отстъпва.

Ето и нейния роман. 

" Веднага щом стихнахме на детската площадка, към Карсън се приближиха най-малко 6 момчета. Те му желаеха играчките – разнообразни трансформъри, камиончета и фигурки от Майнкрафт. Синът ми бе очевидно обезпокоен и ги стисна за гърдите си, до момента в който момчетата се протегнаха към тях. Той ме погледна.

" Можеш да им кажеш не, Карсън ", споделих аз. " Просто кажи не. Не е нужно да казваш нищо друго. "

Разбира се, щом сподели не, момчетата хукнаха да ми дрънкат, че не споделя. Казах: " Той не е задължен да споделя с теб. Той сподели не. Като желае да показа, ще го направи. "

Ако аз, вървя в парка и хапвам сандвич, длъжен ли съм да споделям сандвича си с непознати в парка? Не, не! Не!

Някой добре учтив чужд възрастен, би ли се протегнал да си вземе от сандвича ми? Отново не.

Може би смятате, че аз и сина ми сме груби и без маниери? Сериозно? Човекът, който не желае да даде 3-те си играчки на 6-ма непознати, или 6-те непознати, които желаят да вземат нещо, което не им принадлежи, даже когато притежателят явно се усеща неловко? Кой е без маниери в тази ситуация?

Целта е да научим децата си по какъв начин да действат като възрастни. Макар че познавам някои възрастни, които явно в никакъв случай не са се научили по какъв начин да споделят като деца. 

Във всеки случай Карсън донесе играчките единствено, с цел да показа с момиченцето на моя другарка, с която се срещаме в парка. Той единствено не искаше да споделя с алчните момчета, тъй като искаше да си играе с нея.

Родители, идващия път, когато дете тича към вас, смутено, че друго дете не споделя, апелирам, помнете, че не живеем в свят, в който е удобно да се откажеш от всичко, което имаш. Няма по какъв начин да изучавам детето си на такова нещо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР