Всеки работлив българин, който е строил къща, знае, че ако

...
Всеки работлив българин, който е строил къща, знае, че ако
Коментари Харесай

Борисов за „Хемус“: Умишлено не поддържат строежите, лотовете са с банкови гаранции

Всеки трудолюбив българин, който е строил къща, знае, че в случай че къщата не я зазимиш, до момента в който я правиш, на пролет тя ще се е компрометирала. Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява на брифинг сриването на към момента строящия се сектор на Автомагистрала „ Хемус “ край Търговище, който по-рано той беше оповестил за подготвен.

„ Това голямо строителство е оставено без да се зазими. За 7 месеца естествените ерозиращи процеси работят – няма канавки, от дъждовете водата се събира. Накрая ще стартират да поддават структурите. Те съзнателно вършат това! “, съобщи някогашният министър председател по адрес на служебното държавно управление.

Във връзка с разкритията за изгубването на десетки милиони, планувани за строителството на аутобана, Борисов акцентира, че лотовете са предпазени с банкови гаранции и няма проблем да „ приберат парите назад – в чували, в куфари, по сметки “.

„ Някой бил получил задатък – този задатък е по Закон за обществените поръчки, той е гарантиран или с банкова гаранция, или със застраховка “, добави и заместникът му Томислав Дончев.



Договориха ли властта с Движение за права и свободи край Цигов чарк?

По-рано през днешния ден на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че е в ход сделка сред ГЕРБ и Движение за права и свободи за властта след изборите.

„ Някои, които се крият и се криеха, че са съдружни сътрудници, са създали среща на Цигов чарк. Случайно съответствува с деня, в който беше тестван кметът на Пазарджик и любим на Бойко Борисов, който отхвърли да даде проба за алкохол и опиати. В дома на един прочут доктор, притежател на огромна болница, където доста от ръководещите обичат да вършат демонстрации по какъв начин се имунизират – Тиков, в случай че не знаете по какъв начин се споделя, в неговия дом е извършена политическа среща сред представители на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Присъствал е и един от зам.-председателите на Движение за права и свободи, който е декларирал, че ще ръководят в коалиция след изборите, в това число с една лява партия – дали това е бил политически блъф, или не, това ще се обясни “, описа Рашков.

Очаквано, Бойко Борисов реагира остро. „ Това значи, в случай че е правилно, че някой ни следи. Аз настоявам, че нито аз, нито някой от моите заместници, нито човек, който познавам, е бил на такава среща “, съобщи водачът на ГЕРБ.

Той изясни и че предпочитал „ Софиямед “ поради доктор, който в предишното го е оперирал и във ВМА, като в болничното заведение са влизали ред политици. „ Това да си в една болница по друго време съдружник ли те прави? “, запита той.

Борисов означи и че против Тодор Попов в Пазарджик ГЕРБ са вадили свои кметски кандидатури през годините.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР