Всеки приема секса по различен начин, но се оказва, че

Всеки приема секса по различен начин, но се оказва, че ...

Колко сексуални партньори са ви необходими, за да сте щастливи?


Всеки приема секса по различен начин, но се оказва, че може би има научна зависимост между него и щастието, особено когато става дума за бройката сексуални партньори, които имате за период от една година. Изследване установява, че за този период ви е необходим само един партньор, за да се чувствате максимално щастливи.

Изненадващо нали?

Проучването е направено сред 16 000 човека като се обръща внимание на връзката между доходите, сексуалното поведение и щастието. Оказва се, че сексуалната активност влияе върху щастието и тези, които имат само един партньор или така наречената сериозна връзка, определят живота си като по-щастлив.

Защо ли?

Участниците в изследването са попитани колко сексуални партньори са имали през последната година и колко пъти са правили секс. От там се разбира, че по-ниските нива на драматизъм в отношенията и секса водят до по-щастлив живот. Нормално е, когато сте с един човек, с когото се познавате добре, да нямате нужда да се доказвате. Стигнали сте до момента, в който просто се наслаждавате на отношенията си и сексуалния живот.

Изследващите са установили, че участниците правят секс около 2-3 пъти в месеца (въпреки че това се променя в зависимост от състоянието на връзката и възрастта). Освен това, става ясно, че средностатистическия човек има един сексуален партньор на година.

Така че, колкото повече секс правите, толкова по-щастливи ще сте, но ако го правите само с един партньор. Това води до повече наслада, отпускане, любов и най-важното – щастлив и спокоен живот.

Източник: fakti.bg