„Всеки предприемач може да получи информация за възможностите за европейско

...
„Всеки предприемач може да получи информация за възможностите за европейско
Коментари Харесай

Предприемачи ГЕРБ: Вече работи първото единно информационно звено за еврофинансиране

„ Всеки бизнесмен може да получи информация за опциите за европейско финансиране от новото Звено за съгласуваност към Фонда на фондовете. Това е отлична вест за българския бизнес. Радвам се, че държавното управление направи поредна крачка за улеснение на еврофинансирането за бизнеса, като осъществя концепцията за обща точка за информация, която Предприемачи ГЕРБ (ПГЕРБ) предложихме и обсъдихме още през 2015г. със зам.-председателя на Европейската комисия Юрки Катайнен. “

Това съобщи ръководителят на ПГЕРБ Валя Чилова на 29 октомври 2018 година във връзка отварянето на Звеното за съгласуваност.

„ Новият орган е първата в Европейски Съюз сходна единна за цялата страна точка за контакт и ще дава информация за всички благоприятни условия за европейско финансиране – без значение дали по Оперативните стратегии, финансовите принадлежности, ръководени от Фонда на фондовете, проекта „ Юнкер “ или от европейските стратегии като Хоризонт 2020, за които се кандидатства непосредствено в Брюксел. Важно е, че специалистите ще оказват и съпътстваща поддръжка за планови хрумвания и ще подкрепят контакта със съответните институции, към които ще се кандидатства. “

Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която е интернационален секретар на ПГЕРБ и зам.-председател на МСП Европа (SME Europe).

Звеното за съгласуваност се сътвори с разпореждане на Министерски съвет на база на Меморандум за съгласие сред Министерство на финансите и Европейска капиталова банка, подписан през 2016 година Повече информация и може да се откри на уеб страницата на Фонда на фондовете, по имейл на [email protected] и на телефоните на Звеното 02/905 52 36, 02/905 52 38 или 02/905 52 39.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР