Всеки полицай или граничар вече ще може лесно да провери

...
Всеки полицай или граничар вече ще може лесно да провери
Коментари Харесай

Емил Радев: Нови мерки за сигурност гарантират бърза проверка на подозрителни лица в ЕС

" Всеки служител на реда или граничар към този момент ще може елементарно да ревизира дали за обещано лице има сигнал в някоя от системите за сигурност на Европейски Съюз. С новите правила за взаимосвързаност, които вкарваме, ще се подсигурява бърз продан на другите европейски бази данни - визовата, шенгенската система, системата Вход/Изход и други ". Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев по време на дебатите в пленарната зала на Екологичен потенциал във връзка затегнатите ограничения по отношение на подозрителни лица в Европейски Съюз.

Той приветства опцията способените управляващи в Европейски Съюз да ревизират обвинени лица посредством биографични и биометрични данни в базите с информация на Европейски Съюз, с цел да засекат възможни разнообразни самоличности на един и същи човек.

„ По този метод бързо ще се открива дали обещано лице съставлява опасност ”, означи Радев. По думите му терористичните офанзиви в последните години са показали голяма пробойна в европейската сигурност. „ Липсата на механизми за пълностоен продан на информацията, с която разполагат правоохранителните органи на обособените страни, докара до фрагментиран метод по отношение на сигурността ”, установи евродепутатът. В същото време той акцентира смисъла на отбраната на персоналните данни, с цел да не се накърняват правата на почтените хора. Емил Радев посочи, че по силата на новите правила само чиновници с пълномощия за достъп до системите за сигурност ще могат да правят съответни задълбочени инспекции на данните. В умозаключение българският евродепутат прикани държавите-членки да подават сигнали и качествена информация в базите данни, с цел да бъде реализиран ефикасен продан на информация. „ Това е ключът и към по-ефективната битка против тероризма и незаконната миграция ”, уверен е Емил Радев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР