Всеки политик, когато допусне грешка трябва да може да носи

...
Всеки политик, когато допусне грешка трябва да може да носи
Коментари Харесай

Фандъкова: Най-добрият начин за носене на отговорност е оставката

" Всеки политик, когато допусне неточност би трябвало да може да носи отговорност и най-хубавият метод за носене на отговорност е подаването на оставка. Смятам, че той постъпи напълно вярно. Никой не може да оставя сянка на подозрение за интервенция в интервенция в работата на публицистите ". Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова в коментар по отношение на оставката на депутата Антон Тодоров.
" Трудно ми е с моите задължения да проследявам в елементи не съм осведомена с цялата история, по тази причина разясня по този безапелационен метод ", добави още тя пред bTV.
Относно сходния случай с Делян Добрев, Фандъкова сподели: " Със сигурност е доста значимо съответните случаи какви са. Затова господин Добрев безусловно вярно и почтено подаде своята оставка. Аз персонално поддържах господин Добрев в персонално качество като експерт и човек, с който съм работила в положително съдействие. Готова съм да поддържа всеки, който поддържа плановете за развиване на София . Аргументите са разнообразни и това е обикновено ".
По мотив обвиняванията от страна на Корнелия Нинова, че ГЕРБ не се бори с корупцията, столичният кмет съобщи: " Със сигурност би трябвало да има усмиряване на пристрастеностите. Излишно нагнетяване на ситуацията не е належащо. Едва ли някой си е сложил за цел да неодобрява президентството. Колегите от Българска социалистическа партия са доста положителни във внушенията, тъй че би трябвало да е ясно едно - че политическата воля за битка с корупцията я има и се вижда в законопроекта на държавното управление. Никой от моето семейство не работи в Столична община, макар че имат качествата. В комисиите наложително влизат представители на разнообразни политически сили. "
Наредбата за запазване на публичния ред
" Тепърва следва да се уточняват текстовете. Много от проблемите не са включени в сегашните наредби. Трябваше да се даде инструмент в ръцете на контролните органи. Аз самата съм извънредно огромен последовател на положителните улични музиканти. Тук приказваме за нарушение на публичния ред ", разясни тя по отношение на пиенето на бира. " Много е значимо на полицията да се даде инструмента в ръцете, да има правилник, с цел да може те да си правят работата ", изясни Фандъкова.
На въпрос докога ще се издават разрешителни за жилищно строителство без всевъзможни проекти, Фандъкова отговори: " Докато закона не го забрани и го разрешава . Това е извънредно огромна тематика. С основния проектант подготвихме текстове за смяна в закона и сътрудниците от ГЕРБ ще внесат тези промени, с цел да отговорим на актуалните условия и да има правилник и да запазим огромна част от зелените площи. "
Пътните поправки в София
" Дали са измислени компаниите или не аз не мога да кажа. Най-много се нервирам на компаниите, които работят некачествено. Прекратих три контракта, натрапвам наказания непрестанно. Законът за публични поръчки не ми разрешава да имам черен лист. Трудностите на работата в огромния град е това, че даже когато се работи хората чакат всичко да бъде идеално. Благодарна съм на жителите за всички сигнали, само че по-голямата част от сигналите са от дълго време регистрирани и компаниите са задължени да отстранят дефектите. Паветата отиват на депото на Враждебна. Проверките ще покажат дали изчезват ", добави още Йорданка Фандъкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР