Всеки почитател на джина вероятно е опитвал мартини, негрони или

...
Всеки почитател на джина вероятно е опитвал мартини, негрони или
Коментари Харесай

Коктейлът, който ни пренася директно в Лондон

Всеки обожател на джина евентуално е опитвал мартини, негрони или джин сауър (gin sour). Последният, сходно на всички сауъри, се прави с лимонен сок, захарен сироп и яйчен белтък, като главният алкохол в тази ситуация, естествено, е изсъхнал джин.
 French Blonde - по какъв начин да си създадем обичания коктейл на Тейлър Суифт
Коктейлът, по който всички полудяха

И коя е звездата, която го направи известен

И не че имаме нещо срещу обичайните сауър (кисели) коктейли, даже в противен случай - те са ни обичани измежду класиките, само че една по-различна и модерна версия на джин сауър съумя да развълнува небцето ни. А тя си има и име, тъй като е напълно обособен коктейл.

Имаме поради London Calling. Той е основан през 2002 година от бармана Крис Джепсън от Milk & Honey - бар в влиятелния квартал Сохо в Лондон. Въпреки че заведението е към този момент затворено, питието става част от менюто на други места и си печели от ден на ден и повече фенове.

И до момента в който ние нетърпеливо чакаме да ни падне опция да опитаме коктейла на място в бар в британската столица, можем най-малко да си го забъркаме вкъщи.

Ето я рецептата на коктейл London Calling от Tasting Table.

Какво ни би трябвало
50 мл изсъхнал джин 15 мл шери 15 мл захарен сироп 15 мл прясно изцеден лимонен сок 2 капки портокалов битер  Grapefruit-Rosemary Mocktail Spritz - безалкохолен грейпфрутов пулверизатор, който комбинира непредвидени съставки
Коктейл за когато и да е - пресен, сладко-кисел и леко опушен

Неочаквана композиция от усети

Какво ги вършим

В шейкър с лед слагаме всички съставки и разклащаме, до момента в който се охладят и смесят добре. След това прецеждаме напитката в предварително охладена чаша (подходяща е да вземем за пример такава за мартини) и по избор украсяваме с резенче от кората на грейпфрут.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР