Всеки план работи. Въпросът е добър ли е. Новият план

...
Всеки план работи. Въпросът е добър ли е. Новият план
Коментари Харесай

Д-р Семерджиев: Интензивните легла са най-тежкият фактор за оценка на пандемията

Всеки проект работи. Въпросът е добър ли е. Новият проект за справяне с COVID-19 е съществено влошен и резултатите няма да бъдат положителни. Това съобщи някогашният здравен министър доктор Илко Семерджиев.

Според него главният проблем е броя на интензивните кревати. " Твърдят, че интензивните кревати би трябвало да бъдат водещ фактор. Това е най-тежкият фактор, по който може да оценяваме развиването на пандемията. Там смъртността е над 60% ", изясни Семерджиев и добави, че се пропуща основата на пирамидата.
Илко Семерджиев: Съмнявам се, че НОЩ ще остане в същия тип
„ Доколкото се сменя ръководството, несъмнено ще има и промени в състава на щаба. Дълбоко се колебая, че щабът ще остане в същия тип...
Прочети повече
" Пропускаме първичната здравна помощ и персоналните лекари. Пропускаме и  болничната помощ,. Отиваме напряко на КАИЛ и в интензивните отделения ", съобщи той.

" Ако се гледат интензивните кревати и това е главен критерии, значи, че няма да се вздемат никакви ограничения ", счита някогашният здравен министър. 

По думите му е бил изработен неприятен избор като всички лечебни заведения са били  превърнати в инфекциозни и по този начин са ги трансформирали в дистрибутор на COVID-19.

" Всички, които боледуват, само че не от ковид, би трябвало да продължат лекуването си. Сега се дава преимущество на една болест. В света има чисти лечебни заведения. Плановите интервенции не би трябвало да се стопират ", счита той.
Съдът дефинитивно оправда Илко Семерджиев
Върховният касационен съд (ВКС) дефинитивно оправда някогашния длъжностен здравен министър Илко Семерджиев по обвиняването, че е заплашвал с у...
Прочети повече
Относно ограниченията в учебните заведения Семерджиев съобщи, че би трябвало да се вземат местни ограничения. " В новия проект виждаме децентрализация. Главният мозък е здравното министерство, а то е изключено и се оставя решенията да се визмат на регионално равнище ", съобщи той.

Според Семерджиев имунизационният развой не е засилен. " Повечето ваксини, които в този момент се поставят, са бустерни дози ", изясни той. 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР