Всеки пилот трябва да премине 10-часово обучениеБългария Хели Мед Сървиз“

...
Всеки пилот трябва да премине 10-часово обучениеБългария Хели Мед Сървиз“
Коментари Харесай

България Хели Мед Сървиз вече има сертификат за авиационен оператор

Всеки водач би трябвало да премине 10-часово образование

„ България Хели Мед Сървиз “ ЕАД към този момент има документ за авиационен оператор за осъществяване на интервенции за незабавна здравна помощ по въздух – HEMS. Това съобщи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков по време на първия подготвителен полет с българския хеликоптер.

„ Изпълнението на демонстрационния полет е част от процедурата по узаконяване на авиационния оператор. Съгласно европейското законодателство всеки един от водачите би трябвало да премине образование от към 10 часа за работа с този хеликоптер, след което машината може да бъде въведена в употреба и да стартира да извършва HEMS задачи “, уточни Георги Гвоздейков. Той разясни, че днешният демонстрационен полет се реализира в наличието на инспектори от Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация “, които ще извършат крайна оценка на готовността и подготовката на авиационния оператор.

„ България Хели Мед Сървиз “ към този момент предприе стъпки за създаване на лична организация за образование на водачи и чакам до есента сдружението да придобие 2 образователни хеликоптера и да стартират асортимент на младежи, които желаят да се занимават с тази активност “, разгласи транспортният министър. Георги Гвоздейков добави, че главната цел е операторът да стартира независимо да прави образованието и подготовката на фрагментите, което ще даде сигурност и непоклатимост в развиването на плана.

Министър Гвоздейков съобщи, че водачите за втория хеликоптер сега се образоват в Италия. Усилено се работи и върху подготовката на втората оперативна база, която ще бъде на територията на летище Бършен, Сливен. Там ще бъде позициониран вторият хеликоптер, който се чака да дойде през месец юни и ще обслужва източната част на България. Третият хеликоптер ще дойде в средата на декември в базата в Долна Митрополия и е планувано да обслужва Северна България.

Пред медии министър Георги Гвоздейков разяснява и готовността на страната ни за влизане в Шенген по въздух. „ България е подготвена да извършва процедурите по въздушен Шенген. В това се убедих персонално по-рано през днешния ден, по време на ревизия на летище София, където се срещнах на място с процеса по подготовка “, уточни министърът на превоза и известията. Той изясни, че през предходната седмица екип от Европейската комисия също инспектира столичното летище, преди 31 март, когато България ще влезе в Шенген по въздух.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР