Всеки петък болниците в страната трябва да предоставят на Министерството

...
Всеки петък болниците в страната трябва да предоставят на Министерството
Коментари Харесай

Доставят приоритетно медицински кислород на лечебни заведения

Всеки петък лечебните заведения в страната би трябвало да дават на Министерството на здравеопазването информация за наличностите от медицински О2 , с които разполагат, както и за прогнозните количества О2, който ще им бъде нужен за последващата седмица. Това решение беше взето на среща сред заместник-министъра на опазването на здравето доктор Тома Томов , изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по медикаментите маг.-фарм. Богдан Кирилов и представители на компаниите производители и снабдители на О2.

По време на срещата, която се организира в Министерството на здравеопазването, те разискаха опциите за понижаване загубите на О2 от страна на лечебните заведения и по-доброто обмисляне на нужните количества.

" Първо се задоволяват потребностите от О2 на лечебните заведения , а по-късно на икономическите субекти. В момента предпочитано О2 се обезпечава за лечебните заведения, с цел да подсигуряваме достъпа на пациентите в интензивните отделения до О2 ", уточни доктор Томов.

Представителите на компаниите производители и снабдители на О2 са безапелационни, че макар увеличеното ползване, те ще координират индустриалните мощности между тях, тъй че да не се стига до дефицит на медицински О2 за лечебните заведения.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР