Всеки пенсионер да получава гарантиран доход от 346 лева, колкото

...
Всеки пенсионер да получава гарантиран доход от 346 лева, колкото
Коментари Харесай

Обединени патриоти предлагат гарантиран доход от 346 лева за всеки пенсионер

Всеки пенсионер да получава обезпечен приход от 346 лв. , колкото е линията на беднотия. Това оферират " Обединени патриоти " в законопроект за отбрана на правата и ползите на възрастните хора. На спомагателната помощ ще имат право всички, които получават пенсия за трудов стаж, само че пенсиите им са под линията на беднотия от 346 лв..

Според плановете на патриотите това ще коства половин милиард лв. на страната всяка година .

" Става дума за едно допълващо заплащане за хората, които имат приходи от трудова активност, пенсии от трудова активност. То ще замести други обществени заплащания, за отопление или други такива. Всеки пенсионер над 65 години, чиито приходи не доближават линията на беднотия, има право да подаде заявление за поддръжка и да я получи. Много просто, без администартивни разноски ", изясни съпредседателят на " Обединени патриоти " Искрен Веселинов.

" Ние слагаме границата, прагът на беднотия като минимална сума, с която би трябвало да се разпорежда всеки пенсионер в България - 346 лева ", изясни и Валери Симеонов. Той не пропусна да подлага на критика и депутатите от " Атака ", които през вчерашния ден напуснаха групата на " Обединени патриоти ".

" Както виждате в новия състав на парламентарната група на " Обединени патриоти " имаше против себе си действени хора, които от първия ден осъществят програмата си, която досега е била възпрепятствана не един път, не два пъти от тази част от " Обединени патриоти ", която не е сред нас ", уточни Симеонов.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР