,,Всеки път, когато се каня да направя нещо, си мисля

...
,,Всеки път, когато се каня да направя нещо, си мисля
Коментари Харесай

,,Как да разпознаем идиот?

,,Всеки път, когато се поканвам да направя нещо, си мисля,,дали глупак би направил това и в случай че би, аз не го. "

С тези думи губернаторът на американския щат Илинойс Джей Робърт Прицкер* се обръща към дипломиращи се студенти в Северозападния университет в Евърстийн, Илинойс. Речта му стъпва на цитити от един от основните герои в сериала " Офисът " Дуайт Шрут. Прицкер дава на абитуриентите своята рецепта по какъв начин да откриват " верния глупак " в живота. Тази част от думите му се трансформира в шлагер в обществените мрежи.

Ето я и нея:

,,Ефикасността на тази необикновено потребна мисъл (Дуайт Шрут) зависи от способността ви да избирате верния глупак. Иска ми се да има безотказна система за различаване на идиоти, само че обратно на логиката, някои идиоти са доста умни. Те могат да ви заслепят с думи или да ви подведат в неверна посока. В работата могат да получат покачване преди вас. Дори могат да бъдат определени за президент...

Ако желаете да бъдете сполучливи в този свят, би трябвало да разработите своя лична система за разкриване на идиоти. Като част от отговорността ми да бъда вашият представител през днешния ден, ще споделя моята.

Подозрителен съм към хората, които в никакъв случай не са гледали истинските филми от поредицата " Междузвездни войни ", и още по-предпазлив към хората, които обичат предисториите и продълженията на сагата. Но признавам, че това не е благонадежден знак за идиоти ", пошегува се Прицкер.

,,Кой е най-хубавият метод да забележите глупак? Търсете индивида, който е нечовечен.

Нека обясня.

Когато забележим някой, който не наподобява като нас, не звучи като нас, не се държи като нас, не обича по същия метод, по който ние или не живее като нас, първата мисъл, която минава през главите ни, е плод на боязън или на фатализъм. Или и на двете.

Това е еволюция. Ние сме оцелявали като тип, бидейки подозрителни към неща, които не са ни познати.

За да бъдем положителни хора, би трябвало да изключим този скотски инстинкт и да принудим мозъка си да тръгне по друг път. Емпатията и състраданието са еволюирали положения на битие. Те изискват мисловен потенциал, с цел да преодолеем най-първичните си стремежи.

Това може да ви звучи изненадващо, тъй като през последните няколко години обществото ни стартира да има вяра, че жестокостта, екипирана и с оръжия, е част от някакъв добре премислен общоприет проект.

Някои гледат на жестокостта като на опция за придобиване на власт. Емпатията и добротата се считат за уязвимост.

Много от значимите хора гледат на уязвимите като на стъпала, по които да минат, по стълбата към върха.

Тук съм, с цел да ви кажа, че когато нечий път е белязан от дейности на свирепост, той се е провалил на първия тест за актуалното общество.

Такъв човек в никакъв случай не е принуждавал животинския си мозък да еволюира отвън първичния си инстинкт. Той в никакъв случай не е изграждал нови умствени пътища, с цел да преодолее личните си инстинктивни страхове. И по този начин в мисленето на тези хора и умеенето им за решение на проблеми ще липсват въображението и творчеството, които най-милите хора имат.

През годините, прекарани в политиката и бизнеса, открих, че едно нещо е универсално правилно - най-милият човек в стаята постоянно е и най-умният. ", приключи губернаторът.

*Idiot detection formula*....
Pritzker is US Billionaire, businessman & philanthropist...
*Don`t miss this Advice*
— Tanzil Gillani (@TanzilGillani)
* Джей Робърт Прицкер е бизнесмен и човеколюбец, член на семейство Прицкер - едно от най-богатите фамилии в Съединените щати. То остава в топ 10 в листата на Forbes „ Най-богатите фамилии в Америка “, откогато списанието стартира сходни ранглисти през 1982 година Цялото семейство се занимава с предприемачество и филантропия от 20-и век. Най-известно е с основаването и разширението на хотелската корпорация Hyatt, от която до през днешния ден към момента се разпорежда с огромна част от акциите. Други техни притежания са кредитното бюро TransUnion, самолетните компании Braniff, списание McCall`s и круизната линия Royal Caribbean.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР