Всеки път, когато се гласува Изборен кодекс, винаги се стига

...
Всеки път, когато се гласува Изборен кодекс, винаги се стига
Коментари Харесай

Симов за връщането на хартиената бюлетина: Трима души да върнем пред урните повече, все е нещо

Всеки път, когато се гласоподава Изборен кодекс, постоянно се стига до такава обстановка. Не е нещо, което не сме виждали преди. Стига се до парламентарен безпорядък, при който чак най-сетне се схваща каква е процедурата за гласоподаване. Това сподели в изявление за „ Лице в лице “ Александър Симов от Българска социалистическа партия.

„ Намираме се в каскада от рецесии. Няма панацея в хартиената бюлетина. Възможността да избереш машина или хартия е опция да привлечеш повече хора при урните. С машините взехме решение казуса с невалидните бюлетини, само че реши ли се казусът с купения и корпоративния избор? И машината не е панацея. Радвам се да видя революционния искра в очите на Кирил Петков, който приказва по тематиката. Темата няма да провокира бурно публично недоволство “, предвижда той.

По негови наблюдения обществото е разграничено по тази тематика на съвсем две равни елементи. „ Трима души да върнем пред урните повече, все е нещо. Проблемът е, че има политически партии, които не се тормозят от намаляващата изборна интензивност “, добави Симов.

Според него въпросът за операциите на вота не се вземат решение от метода на гласоподаване, а от страната, която може или да ги спре, или да не ги. „ Не е въпросът за сметката какъв брой повече депутати можем да получим. Всяка партия, когато разсъждава за Изборния кодекс, е обикновено да следва вътрешнополитическите си ползи “, разяснява още Александър Симов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР