Всеки път, когато прикачвате автобиография към кандидатурата за работа, целта

...
Всеки път, когато прикачвате автобиография към кандидатурата за работа, целта
Коментари Харесай

Думите, които трябва да се използват по-често в автобиографията

Всеки път, когато прикачвате автобиография към кандидатурата за работа, задачата е да покажете опита си и да докажете, че сте най-хубавият претендент за предлаганата позиция. Езикът, който употребявате във вашето CV, оказва голямо въздействие върху метода, по който ви възприемат евентуалните ви работодатели. За това е значимо да разберете, че съществуват думи, които съвсем постоянно провокират позитивен отговор. Ето няколко от тях:

Подобрих

Всеки шеф желае чиновници, които могат да подобрят обстановката в неговата компания. Основната задача на вашето CV е да подчертае по какъв начин тъкмо сте съдействали за триумфът на фирмите, за които сте работили в предишното. Още по-добре е в случай че можете да демонстрирате по какъв начин подобренията, реализирани от вас в миналата ви работа, могат да бъдат приложени към бизнеса, от който желаете да станете част сега. Когато употребявате думата „ усъвършенстван “ в CV-то си, представете действителни данни, с които да подкрепите изказванията си за постигнатия триумф. Може да напишете нещо от рода на: „ Стратегията ми докара до възстановяване на равнищата на задоволеност на клиентите с 3% в границите на шест месеца “.

Увеличих

Да увеличиш нещо безусловно значи да го направиш по-голямо. Именно това търсят работодателите, когато става въпрос за доходи, клиенти, продажби и облаги. За мениджъра отговарящ за назначението на нови чиновници, способността и желанието на даден претендент да „ усили “ някои индикатори на компанията демонстрира, че той не желае просто да остави нещата такива, каквито са, а се стреми да направи процесите и интервенциите в компанията по-добри и сполучливи. Увеличаването не опира единствено до бизнес облагите, само че може да бъде ориентирано и към продуктивността на екипа, ангажираността на чиновниците или друга значим знак за триумф. Може да употребявате усили в изречение като: „ В резултат на моето водачество бяха увеличени на екипа и броят на клиентите, с които работим “.

Договорих

Работодателите ценят претендентите, които знаят по какъв начин да договарят – хората, които могат да подхождат дипломатично към всяка обстановка и да реализират резултати, които задоволяват няколко страни по едно и също време. Много бизнеси биват парализирани от различия и разнообразни визии за тяхното развиване, което от своя страна коства време и пари. Добрият договарящ може да откри решение на тези разногласия и да даде ново начало – скъпо качество за всяка промишленост. Преговорите не постоянно опират до бизнес покупко-продажби и договаряне на по-добро възнаграждение, те може да са свързани с обезпечаване на спомагателни екстри за чиновниците, като да вземем за пример стратегия за гледане на деца, от която да се възползват майките и бащите в компанията, или пък увещание на мениджърите за финансиране на план, който носи огромни опасности, само че и евентуални големи награди.

Намалих

Обикновено думата „ понижен “ се свързва с някакво отрицателно влияние, само че в света на бизнеса тя може да има положителен темперамент, стига намаляването да се отнася за верните неща.

По тази причина е значимо да внимавате в метода, по който употребявате тази дума, поставяйки фокуса върху позитивните резултати от „ намаляването “, което е било провокирано от вашите дейности. Добрите образци за понижаване са – понижаване на въглеродните излъчвания на бизнеса, понижаване на недоволствата на, понижаване на разноските.

Разреших

Служителят, който може да позволява проблеми, било то дребни или огромни, е извънредно скъп. Това е може би най-важната думичка от изброените, защото тя припомня на работодателя, че провокациите и проблемите в бизнеса са неизбежни, а тези, които са в положение да ги разрешат, носят спомагателна стойност.

Вашата автобиография ви дава опцията да визиите себе си на евентуален шеф по допустимо най-хубавия метод. Работата ви преди да отидете на изявлението за мечтаната позиция е да се уверите, че CV-то ви е формирано по този начин, че да притегли, заинтересова и ангажира работодателя, като изполването на тези няколко думи е ключът към триумфа.

.........................

Андрю Фенел за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР