Всеки път, когато президентът заговори за бюджет, трябва да си

...
Всеки път, когато президентът заговори за бюджет, трябва да си
Коментари Харесай

Венко Сабрутев: Радев говори за бюджет? Финансовият му министър говореше за фалит на държавата

Всеки път, когато президентът заприказва за бюджет, би трябвало да си напомним, че неговият финансов министър говореше за свърхдефицит и банкрут на страната. Държавният бюджет значи политики. Ако той наложи несъгласие на този бюджет, това значи, че потегля против хората, стартира война против тях, тъй като в бюджета има редица покачвания на приходите. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от " – " Венко Сабрутев във връзка рецензиите на президента към бюджета на министъра на финансите.

Ако мога да дефинира с една дума този бюджет, това е бюджет на повишение на качеството на живот на българските жители. В него има много повече пари за опазване на здравето, за обучение, за общините. Този бюджет връща равномерното разпределение на средства там, където са хората, няма партийно систематизиране, съобщи Сабрутев.

Той дефинира като неистина думите на президента, че в Бюджет 2024 се възнамерява продажба на държавни земи.

По думите му не може да се споделя, че няма промяна в опазването на здравето в случай, че кабинетът планува няколко милиарда повече за бранша.

С този бюджет, отивайки при персоналния си доктор, към този момент не може да чуете репликата че няма наоправление за експерт. Досега системата беше недофинансиарна, в този момент към този момент е финансирана. Преди опциите на системата се изчерпаваха преди да изтече месеца. Това към този момент не може да се случи, уточни депутатът от " – ".

Има промяна на фокуса от болнична в доболнична помощ, тъй като би трябвало да работим на равнище предварителна защита. Трябва да работим за такова опазване на здравето, което да превентира, с цел да не се разболяваме, добави той.

Венко Сабрутев обвиняванията към ръководещите за листата с планове, които общините имат прави да подадат за финансиране от Бюджет 2024, са безпочвени.

Министерството на финансите прави промяна. Това е основна промяна за повишение на финансовите разноски. Това са пари, с цел да може да се увеличи качеството на живот на хората Това са пари за инфраструктура, за ВиК системи и така нататък На всеки три месеца описът с планове ще може да се каутлизира. Тази стратегия значи равнопоставеност на всички кметове, сподели още Сабрутев.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР