Всеки път, когато обелвате банан и изхвърляте кората, изхвърляте вкусна

...
Всеки път, когато обелвате банан и изхвърляте кората, изхвърляте вкусна
Коментари Харесай

Банановата кора – по-полезна дори от самия банан

Всеки път, когато обелвате банан и изхвърляте кората, изхвърляте вкусна и питателна закуска.

Скорошно изследване демонстрира, че в случай че банановите кори се бланшират, изсушат и смелят на брашно, те могат да се трансфорат в печени произведения, които са също толкоз вкусни, в случай че не и по-добри от продуктите на пшенична основа. Дори ще получите великодушна порция минерали и хранителни субстанции, борещи се с рака, оповестява „ Сайънс алерт “. Обогатени с бананови кори, да вземем за пример, захарните бисквити, направени в изследването, съдържат доста повече фибри, магнезий, калий и антиоксидантни съединения.

Проучване от 2016 година пък открива, че заместването на до 10% от пшеничното брашно с брашно от бананови кори може да обогати изпечения самун с по-високо наличие на протеини, въглехидрати и мазнини.

Консумирането на кората на този плод е освен здравословен вид, само че и може да помогне за понижаване на питателните боклуци. Около 40% от тежестта на банана се съдържа в кората му, а през множеството време тази богата на хранителни субстанции кожа просто се изхвърля.

 

Разбира се, корите на бананите са много безполезни, когато са сурови. Но в случай че се подготвят вярно, в действителност могат да имат пъклен добър усет. Възможно е даже да удължат периода на валидност на някои артикули, защото люспите имат антиоксидантни и антимикробни свойства.

Същото важи и за обелките на други плодове, да вземем за пример на манго, за които също е открито, че покачват антиоксидантните свойства на сладкиши и усъвършенстват усета им.

Така че идващия път, когато белите банан, помислете дали да не запазите кората. Коремът ви може да ви благодари по-късно. 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР